Wirtgen Group

”När jag tidigare tagit hjälp av HR-bolag har man inte hållit det man lovat. På Maxkompetens gör ni vad ni säger att ni ska göra, och ni gör det bra!”

I en stark tillväxt och med goda resultat var Wirtgen Group redo att öppna kontor i Göteborg, och med vetskapen om vikten av rätt person på rätt plats kändes det helt avgörande att första rekryteringen och den person som således skulle få forma det lokala kontoret blev rätt.

Tjänst: Rekrytering

Geografi: Göteborg

Bransch: Teknikbranschen, stora maskiner

Nytta: Hitta rätt kandidater för en ökad geografisk utbredning och tillväxt i regionen

Utmaning:

När vår affärsutvecklare Christian träffade Wirtgen Groups Servicechef Nea en regnig dag i september 2023 blev han snabbt varse om den expansion bolaget stod inför. Man hade tidigare haft en filial i Göteborg, och nu ville man starta upp igen. Utmaningen låg i att man saknade personal för att bygga upp kontoret, och det blev Maxkompetens uppdrag.

Att rekrytera den första personen till en ny verksamhet är alltid en stor och viktig uppgift: den nya medarbetaren blir tongivande för hur resten av kontoret kommer se ut. Därför krävs det stor lyhördhet och en ständig och tät dialog med det rekryterande företaget för att kunna hitta rätt kandidater

Lösning:

Wirtgen Group och Nea var inte främmande för att arbeta med HR-bolag men hade vid tidigare erfarenheter många gånger upplevt att man presenterats kandidater via snabba telefonsamtal. Vid möte med kandidat hade många gånger sedan både kandidat och Wirtgen Group som företag insett att det inte varit intressant av olika anledningar. Därför var det av största vikt för oss att genom en noggrann process försäkra oss om att de kandidater som presenterades var införstådda med tjänsten och bolaget, samt att deras profil överensstämde med förväntningar från Wirtgen Group.

Rekryteringsansvarig Nathalie berättar: ”Genom vår värdegrundsanalys kunde vi identifiera Wirtgens behov och ringa in en stark kravprofil. Vi var samtidigt måna om att utmana kunden och ställa frågor för att lära känna varandra ännu bättre. Därefter gjordes ett stort arbete i urvalsprocessen, men också i de tidiga intervjuerna, där mycket av mitt fokus också låg i att informera kandidaten om såväl förväntningar som möjligheter som finns hos Wirtgen Group generellt, och den annonserade tjänsten specifikt.”

Värde:

I slutändan hittade vi inte en, utan två, medarbetare till det nystartade kontoret i Göteborg och fick kort därefter möjlighet att tillsätta en arbetsledare till bolagets verksamhet i Alvesta. Nu fortgår arbetet och vi kan proaktivt identifiera kandidater vi tror skulle trivas hos Wirtgen Group och hjälpa dem i sin fortsatta tillväxtresa.

”För vår del har samarbetet med Maxkompetens varit sömlöst och okomplicerat. Jag har känt mig hörd och sedd och har verkligen uppskattat hur flexibla och snabbfotade både Nathalie och Christian upplevs. De kandidater jag haft förmånen att träffa har känts helt rätt för oss. Vi är mycket nöjda!” säger Nea på Wirtgen Group, med ett leende.

Om Kundföretaget:

Wirtgen Group är en internationellt verksam grupp av företag inom anläggningsindustrin. Som teknologisk ledare erbjuder de sina kunder mobila maskinlösningar för vägbyggen och vägsanering, anläggningar för brytning och bearbetning av mineraler eller återvinning av material och för produktion av asfalt.

Läs mer på Wirtgen Groups hemsida.

Wirtgen Group

I en stark tillväxt och med goda resultat var Wirtgen Group redo att öppna kontor i Göteborg, och med vetskapen om vikten av rätt person på rätt plats kändes det helt avgörande att första rekryteringen och den person som således skulle få forma det lokala kontoret blev rätt.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar