Orthex Group

”Vi ser stora styrkor i vårt långtgående samarbete med Maxkompetens, som genom åren inneburit att vi nyttjat både deras bemannings-, rekryterings- och HR-stödtjänster. Med en väl inarbetad relation är det enkelt att lyfta på luren. Vi känner oss trygga att snabbt få den hjälp vi behöver, när vi behöver den.”

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led – som den HR-partner vi allra helst vill vara.

Tjänst: HR-Stöd, bemanning och rekrytering

Geografi: Växjö

Bransch: Tillverkningsindustrin

Nytta: Helhetsstöd vid HR-behov

Utmaning:

Samarbetet mellan Orthex Group och Maxkompetens i Växjö inleddes redan 2010, men tog i 2018 en ny vändning. Företaget hade sedan starten varit en traditionell bemanningskund, där vi också fått möjlighet att bistå med ett antal rekryteringar. Nu möttes vår Christian av Sabine, kontaktperson på Orthex, som precis befordrats i sin roll från HR-Business Partner till HR-Manager.

Sabine Grönevik hade genom åren i rollen som HR-Business Partner haft många utmaningar att hantera, till exempel utveckling av ledarskap, vidareutbildning av personal, hantering av sjukfrånvaro, nyrekrytering och sommarbemanning. När en kollega till Sabine nu lämnade företaget fick hon möjlighet att bli HR-Manager. Att både anta sin nya roll samt att vara närvarande i det dagliga arbetet skulle bli en utmaning. Därför vände sig Sabine till Maxkompetens för hjälp.

Lösning:

Genom Maxkompetens HR-stödtjänst hyrde Orthex konsulten Heléne Gustafsson. Heléne har många års erfarenhet som HR-Chef där operativt HR-arbete varit en del av vardagen. Hennes uppgift var att stödja Sabine samt avlasta henne med det dagliga HR-arbetet och introducera Caroline Gustafsson, som skulle bli ny HR- Business Partner och kollega till Sabine. Tack vare Maxkompetens HR-stöd öppnades möjligheten för Orthex att spara tid genom att stödja en HR-Manager och anställa en ny kollega. Trots en man kort upprätthöll de samma arbetsmängd av dagligt HR-arbete under ca ett halv år.

Idag utgör Sabine och Caroline HR-avdelningen och gör ett strålande jobb.

Värde:

Sabine berättar: ”Jag är verkligen tacksam att Heléne kom in när hon gjorde det. Tack vare hennes tidigare kompetenser och erfarenheter kände jag mig trygg i att ta steget i min nya roll som HR Manager. Det dagliga arbetet samt onboardingen av min nya kollega fungerade mycket bra genom hela processen.”

Hon fortsätter: ”Maxkompetens bryr sig, och det märks. Det är inte för inte som vi valt att använda dem i så många olika processer och både jag och våra linjechefer känner sig mycket bekväma med att kontakta ansvarig på Maxkompetens när vi behöver hjälp.

Om Kundföretaget:

Orthex Group är en av Nordens ledande tillverkare av hushållsprodukter som ska göra vardagen enklare. Med kunder i över 40 länder på fyra kontinenter äger gruppen tre produktionsanläggningar och lanserar en mängd funktionella produkter varje år. Orthex Group har tilldelats flera prestigefyllda internationella designpriser, så som Red Dot och German Design Award, för sin harmoniska nordiska produktdesign.

Orthex Group utformar sina produkter för att göra vardagen enklare, enligt filosofin Practical is Beautiful, att det praktiska är vackert. Miljöansvar är viktigt för gruppen och de arbetar aktivt för att hållbarhet ska vara en del i alla deras processer, både inom produktion och logistikkedjan. Produkterna är av högsta kvalitet och ska hålla i flera år och även årtionden. Orthex Group arbetar ständigt för att hitta nya hållbara råmaterial och öka mängden återvunnet och förnybart material i sin produktion. Målet är att ha en koldioxidneutral produktion år 2030.

Läs gärna mer på deras hemsida.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar