Kompetensinventering

Vilka kompetenser behövs för att nå företagets strategiska initiativ?

Vad betyder kompetensinventering?

Maxkompetens hjälper ditt företag eller avdelning med konsultativ hjälp för att stärka och utveckla er företagskultur. Vi har lång erfarenhet av kompetensinventering där syftet är att förstå individernas viktigaste värderingar och motivationsfaktorer? Hur mappar individens värderingar mot företagets önskade värderingar?​ Hur påverkar individens värderingar sannolikt omgivningen?​ Vad är individens idealiska miljö?​ Kompetensinventering möjliggör ert företag att utveckla och nyttja potentialen till även individer med ”extrema” profiler genom en individanpassad miljö och ledarskap.​ Målsättningen med kompetensinventering är att personalen ska känna engagemang över tid och tillsammans diskutera fram vilka värderingar och faktorer som är viktiga för företaget och de enskilda individerna.​

Vi har lång erfarenhet av kompetensinventering

Maxkompetens genomför en enklare workshop och diskuterar era värderingar, mål och vision med företaget eller gruppen. En ögonblicksbild om var ni står idag och var ni vill i framtiden. Vi samlar in alla information från ert företag eller team genom vårt personbedömningsverktyg TalentQ.  Via en personlighetstest som heter Drives får vi svar på 16 grundvärderingar – vad är viktigaste för mig? Faktorer som är låga, är inget som motiverar dig på långsikt, moa inget du som chefen behöver motivera personalen med. Och vice versa.​ Grundvärderingar sitter starkt hos oss människor och går inte att ”prata” bort​ och därför använder vi personbedömningstester i syfte att mäta er befintliga personal på gruppnivå kopplat till kultur-värderingsarbete​

Skillnaden mellan kompetensinventering och kompetenskartläggning?

Maxkompetens kan hjälpa dig som chef och VD med kompetenskartläggning. Det är ett knivskarpt ledningsverktyg som fokuserar på att öka organisationens kompetens utifrån ett nuläge, börvärde och differensen där emellan. Vilken kompetens behöver ni för att möta framtidens möjligheter och utmaningar? Vi hjälper dig som chef på ett enkelt sätt ta fram mallar för att synliggöra vilken kompetens företaget besitter idag och vilket börvärde ni behöver framåt. Ni som företag kan själva sköta verktyget för kompetenskartläggning efter första genomgången.

När utför vi en kompetenskartläggning?

Maxkompetens rekommenderar att genomföra kartläggningen vid uppköp, sammanslagningar, neddragningar, företag med växtvärk, DD, organisationsutveckling, certifieringar, utvecklingssamtal eller när ni ska bestämma er framtida rekryteringsstrategi.

Kompetenskartläggning är ett chefsverktyg för dig som vill ha kontroll över vilken kompetens som finns idag för tex. koncernledningar, ledningsgrupper eller utvalda avdelningar i företaget. Styrkan med styrdokumentet är att inte blanda kompetens med personliga egenskaper, det är ett strukturellt planeringsverktyg med syfte att identifiera kompetensområden och aktuella kompetenser. Både kortsiktigt och långsiktigt.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar