NetNordic

”Samarbetet med Maxkompetens är mycket större än ett bemanningsuppdrag, det är en fantastisk investering som ger oss som företag stora vinster”

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Tjänst: Bemanning

Geografi: Stockholm

Bransch: IT-branschen

Nytta: Kompetensombesörjning utanför ordinarie kontorstider

Utmaning:

Samarbetet med NetNordic inleddes för sju år sedan, när vår kund- och leveransansvarige Anders kontaktades med en förfrågan att hjälpa företaget att bemanna en ny funktion. NetNordic skulle utöka sin nätverksövervakning med täckning 24/7, men upplevde att man internt hade svårt att finna kompetent personal och bemanna nattskiftet i sin NOC. Anders föreslog en bemanningspool bestående av studenter, och uppdraget inleddes.

Lösning:

Till bemanningspoolen knöts ett tiotal studenter och Anders gjorde ett gediget värdegrundsarbete för att analysera såväl behov som kultur hos NetNordic. Sedan 2020 är det Helena, Customer Response Team Manager, som är ansvarig från NetNordics sida och hon berättar: ”Det finns ingen jag litar på så mycket som Anders och Maxkompetens, med en stor förståelse för våra behov levererar han alltid väldigt starka kandidater. Gemensamt har vi kunnat bygga ett kompetent lag, där många av de tidigare konsulterna idag hittas på andra uppdrag inom bolaget. Det har gett oss enorma möjligheter att få in personer som annars kan vara svåra att hitta på marknaden”.

Uppdraget inleddes med ett ansvar för nattskiftet, men har sedan dess utvidgats till såväl kvällsskift och helger som alla röda dagar. Maxkompetens har också fått hjälpa till vid flertalet andra rekryteringsuppdrag hos NetNordic.

Att arbeta med en studentpool har givit en stor flexibilitet med attraktiv och arbetsvillig personal, och det finns gott om solskenshistorier. Studenter får en chans att jobba extra med något som är nära och relevant för deras utbildning och/eller intresse, och när studierna är avslutade finns vidare karriärmöjligheter inom företaget. Konceptet skapar en rekryteringspool, en fin investering för NetNordic i juniora profiler.

Värde:

”Jag ser Anders som det finmaskiga filtret: han vet att vi ställer höga krav på personlighet och individ, han förstår vår grundtanke och moral och är extremt mån om att leverera bra kandidater” berättar Helena.

Idag arbetar många av de studenter som inledde sin karriär i studentpoolen på andra tjänster inom bolaget. För NetNordic innebär studentpoolen en ypperlig möjlighet att lära känna juniora profiler med kompetens och intresse för branschen, och för studenternas del är det ett gyllene första steg mot fortsättningen på deras karriär. Maxkompetens agerar som den naturliga HR-partner vi vill vara och samarbetet med NetNordic är ett lysande exempel på hur vi genom värdegrundsbaserad rekrytering och bemanning hittar rätt personal till rätt plats och därigenom kan spara vårt kundföretag såväl tid som pengar, genom att både lösa ett behov här och nu och samtidigt rusta för framtiden.

Om Kundföretaget:

NetNordic’s fokus är att skapa och leverera smarta/intelligenta integrationer specialiserade på lösningar och tjänster för kritisk infrastruktur inom området cybersäkerhet, säkra datacenter, säkra nätverk och säkert samarbete. Som en nordisk leverantör av moln- och infrastrukturtjänster förbättrar och förstärker de sina kunders affärskritiska verksamhet. NetNordic förenklar komplexiteten.

De använder innovativ marknadsledande teknik, skräddarsydda och specialiserade lösningar för att möta kundens behov – specifikt för dess bransch. Tillsammans med sina kompetenta tekniska rådgivare och högt certifierade IT-konsulter förbättrar de ditt affärsvärde genom att applicera en mer flexibel, säker och skalbar applikations- och molninfrastruktur. De levererar allt från arkitektur och design, till implementering och projektledning samt support- och driftstjänster. End-to-end tjänster för kundens digitala resa.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar