Tranemo Advanced Workwear

”Genom samarbetet med Maxkompetens har vi kunnat knyta till oss kompetent personal. Vi har sluppit lägga tid på att själva driva våra rekryteringsprocesser, istället har vi fokuserat på vår kärnverksamhet och därigenom kunnat fortsätta växa”

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

Tjänst: Rekrytering Bemanning

Geografi: Borås

Bransch: Textil-branschen

Nytta: Tidsbesparing

Utmaning:

Det var år 2021 när Jonas inledde sin roll som Director of Operations på Tranemo Advanced Workwear. Bolaget var i en expansiv fas och Jonas behövde hitta såväl speditör som inköpare för att stärka upp kontoret. När Linnea, som ansvarig från Maxkompetens, var ute på ett av sina besök för att hälsa på sina konsulter på lagret tog Jonas möjligheten och bad om hennes hjälp att också söka personal till tjänstemannasidan.

Lösning:

En kravprofil togs fram för respektive roll och med rak och transparent kommunikation kunde Linnea lämna mötet med en god bild av vad Jonas efterfrågade. Ett rekryteringsarbete sattes igång och Linnea gick ut brett med annonsering i flera olika kanaler. Parallellt påbörjade hon en gedigen search-process där hon kopplade in såväl det egna kontaktnätet som sociala medier. Genom att vara lyhörd för hur andra företag i det lokala området mådde kunde Linnea snappa upp var de aktuella kompetenserna skulle kunna finnas, och tack vare sin erfarenhet av att ställa rätt frågor kunde hon snabbt knyta till sig en rad intressanta kandidater.

Jonas presenterades för 3 speditörer och 4 inköpare och träffade samtliga. I samband med att kandidaterna presenterades fick Linnea frågan att också hitta en inköpschef, och en ny process drog i gång. Tre av de presenterade kandidaterna anställdes och inte allt för lång tid efteråt kunde Jonas också träffa kandidater till inköpschefs-posten.

Värde:

”Linnea och Maxkompetens har överträffat mina förväntningar, speciellt med tanke på den bredd av olika roller och tjänster de hjälpt oss tillsätta. Jag är av åsikten att man alltid måste jobba situations anpassat vid rekrytering, känner man själv att man har ett personligt nätverk med möjlighet att tillsätta positionen bör man också börja där. I mitt fall har jag haft svårt att hitta de kompetenser jag sökt, men med Maxkompetens hjälp har jag snabbt kommit i kontakt med personer jag idag har äran att kalla mina medarbetare” berättar Jonas.

Han fortsätter: ”Jag värdesätter den förståelse Linnea har för oss på Tranemo Advanced Workwear, man märker att hon bryr sig om sina befintliga konsulter och är mån om att hitta personal som ska passa och trivas hos oss. Linnea är en fena på att ställa följdfrågor och verkligen skapa sig en tydlig bild av vad jag önskar, och samtidigt som hon ibland utmanar mig och får mig att tänka om hamnar hon ofta väldigt nära det jag önskat. Hon arbetar effektivt och är duktig på att hålla mig ajour i sina processer och jag imponeras av hur hon med framgång hittar kompetens i så breda och olika roller – en rekryterares nätverk ska definitivt inte underskattas.”

Om Kundföretaget:

Behöver du skyddskläder? Tranemo Advanced Workwear är experterna som hjälper dig hitta rätt!

Tranemo arbetar endast med inherent flamskydd som inte kan nötas eller tvättas ur tyget. De bistår marknaden med den bästa rådgivningen om hur man kan skydda sig mot olika risker i arbetet såsom hetta, flamma, ljusbåge, smält metall, kemikalier och explosionsrisk.

Tranemo har en vision om att ingen ska skadas allvarligt i olyckor där rätt arbetskläder kunde ha förebyggt olyckan eller lindrat konsekvenserna av den. Deras strävan efter att skapa säkra arbetsplatser gör att de leder utvecklingen av nya avancerade flamskyddslösningar.

Tranemo-koncernen grundades 1934 och består nu av huvudkontor och försäljningskontor i Sverige och dotterbolag i Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Irland, Benelux, Tyskland, Schweiz och Iberia som tillsammans skapar en av Europas starkaste sälj- och serviceorganisationer. Årligen distribuerar gruppen över 700 000 högkvalitativa skyddskläder till kunder över hela Europa och världen. Huvudkontoret och logistikcenter ligger i Tranemo, Sverige och merparten av deras produktion sker i egna produktionsanläggningar eller i nära samarbete med externa tillverkare i Europa.

Läs mer på Tranemos hemsida.

Wirtgen Group

I en stark tillväxt och med goda resultat var Wirtgen Group redo att öppna kontor i Göteborg, och med vetskapen om vikten av rätt person på rätt plats kändes det helt avgörande att första rekryteringen och den person som således skulle få forma det lokala kontoret blev rätt.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar