Advania

”Att hitta specialistkompetenser inom IT kan vara både tidskrävande och svårt, vi upplever att Maxkompetens har ett unikt sätt att nå igenom bruset och försäkra sig om att de kandidater de presenterar har såväl de hårda som mjuka värden vi eftersträvar på Advania. Det, i sin tur, sparar oss internt mycket tid i rekryteringsprocessen.”

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Tjänst: Hyr-rekrytering

Geografi: Stockholm

Bransch: IT-branschen

Nytta: Tidsbesparing

Utmaning:

Vårt samarbete med Advania stäcker sig långt tillbaka och har fördjupats över tid. Som ett ledande nordeuropeiskt IT-företag är Advania måna om att ha kompetent personal på rätt plats, samtidigt är de medvetna om komplexiteten i att hitta specialistkompetenser och har därför valt att outsourca delar av sin rekrytering till rekryteringsföretag.

Lösning:

Med grunden i vår värdegrundsbaserade rekrytering har vi på Maxkompetens fått möjlighet att lära känna Advania som kund. Vår kundansvariga Eva-Maria berättar: ” Idag hjälper vi primärt till med hyrköp, men i och med vår rekryteringslösning väljer kunden ibland att anställa direkt. I dagsläget har vi ett flertal uthyrda konsulter på olika avdelningar och inom olika kompetensområden. Konsulterna har ofta blivit långvariga hos såväl oss på Maxkompetens som hos Advania och majoriteten av uthyrningarna har resulterat i en anställning hos kund – vilket vi såklart både är stolta och glada över.”

Att Advania ofta söker spetskompetenser innebär att ansvariga rekryterare Anders och Isabel inte kan förlita sig på att få in ett bra kandidatunderlag enbart genom traditionell arbetsannons. De arbetar istället aktivt med search och har väl utarbetade metoder för att hitta rätt kompetenser, och nå igenom bruset av de många andra rekryterare och företag som också uppvaktar.

Värde:

Mats Hoflin, Consultant Manager på Advania, har arbetat tillsammans med Maxkompetens i flera år: ”Jag ser en stor styrka i hur Maxkompetens månar om sina konsulter och oss som kund. De värdesätter vår personal och visar alltid stort engagemang.” Han fortsätter: ”Tack vare sin höga närvaro upplever vi att de verkligen lärt känna oss och har bildat sig en god uppfattning om vad en ”Advanian” är. Det är alltid en väldigt hög hitrate när Anders och Isabel från Maxkompetens skickar kandidater, och det i sin tur leder till att mina teamchefer kan spara mycket tid på att träffa rätt kandidater direkt”.

Om Kundföretaget:

IT-branschen har länge haft en särställning genom att vara både en del av problemet och en del av lösningen. Branschen står globalt för en avsevärd påverkan på miljö och människor genom stor energianvändning, stor förbrukning av material och återkommande rapporter om dåliga arbetsförhållanden för de som tillverkar produkterna. Samtidigt är en digitaliserad värld absolut nödvändig för att åstadkomma det resurseffektiva samhället vi behöver för att kunna ge 9–10 miljarder människor ett bra liv år 2050.

Advania Sverige finns på totalt 20 kontor, i 16 städer, från Luleå i norr till Malmö i söder och varje dag hjälper deras 1 400 talanger kunder inom såväl offentlig som privat sektor att förverkliga sina mål. Med fokus på långsiktiga relationer, ledande teknologier, moderna plattformslösningar och strategiska partnerskap gör Advania det enkelt för företag och offentliga verksamheter att växa med IT.

Advania erbjuder kundunika IT-lösningar med mätbara resultat till företag, offentlig verksamhet och myndigheter i hela Sverige. Advania Sverige är en del av Advaniakoncernen som också finns i Norge, Island, Finland, Danmark och UK.

Läs gärna mer på deras hemsida.

Wirtgen Group

I en stark tillväxt och med goda resultat var Wirtgen Group redo att öppna kontor i Göteborg, och med vetskapen om vikten av rätt person på rätt plats kändes det helt avgörande att första rekryteringen och den person som således skulle få forma det lokala kontoret blev rätt.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar