Entral AB

”Att stå en man kort i en tid med hög arbetsbelastning var inte ett alternativ. Vi behövde hjälp att hitta en lösning där bolagets affärer kunde fortlöpa, trots kollegans stundande föräldraledighet.”

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Tjänst: Rekrytering

Geografi: Halmstad

Bransch: Teknikbranschen

Nytta: Kompetensombesörjning under föräldraledighet och framåt

Utmaning:

När vår kundansvariga Ida mötte Entrals båda grundare, Mathias och Peter, var de lika delar exalterade och stressade inför framtiden. Orderinflödet var högt och affärerna blomstrade, det finns jobb så att det räckte och blev över. Samtidigt hade man under en längre period, både på egen hand och med annan rekryteringsbyrås hjälp försökt att hitta en ny kollega att fylla den plats som Christoffer, en av bolagets mest seniora utvecklare, snart skulle lämna i samband med sin föräldraledighet.   

Att hitta utvecklare var svårt, och att stå en man kort i ett läge där man redan var för få skulle inte vara ett bra alternativ. Med bara några få månader kvar tills föräldraledigheten skulle börja försökte man febrilt hitta lösningar för att täcka upp. Det skulle innebära mycket övertid för ägarna, som själva är utvecklare, och det var också en tyngd på axlarna för Christoffer som skulle gå på ledighet. 

Lösning:

Till slut kom man fram till att den bästa lösningen skulle vara att i stället öppna upp för möjligheterna att hitta en junior utvecklare. Det var av största vikt att personen skulle passa in i teamet och genom Maxkompetens arbetsmetoder för värdegrundsbaserad rekrytering kunde förutsättningarna förtydligas. Det ledde till en väl genomarbetad arbetsannons och en tydlig kommunikation kring vad Entral som arbetsgivare kunde erbjuda en anställd.  

Därefter påbörjades ett gediget search-arbete och genom Maxkompetens nätverk lyckades vi inte bara hitta en junior utvecklare, utan också en senior där båda med rätt personlighet och inställning passade perfekt in i organisationen.  

Värde:

”Med sin seniora profil kunde vår nya medarbetare omedelbart hugga in och börja jobba, ingen längre upplärningsperiod behövdes och Christoffer kunde med gott samvete gå på föräldraledighet. Genom att få in en utvecklare som dessutom var mer senior än förväntat kunde vi hålla tempo i vår leverans, upprätthålla goda relationer med våra kunder och vi i ledningen fick mer tid än beräknat till alla de andra saker som låg på vårt bord. Det blev helt enkelt färre sömnlösa nätter och mer tid hemma hos familjen för alla inblandade.” berättar Mathias.  

Mathias fortsätter: ”Att vi dessutom lyckats hitta en junior utvecklare gav oss den extra kraft vi behövde för att fortsätta expandera och ta oss an nya projekt.”  

Om Kundföretaget:

Att jobba på och administrera en byggarbetsplats är inte lätt. Det är många regler och lagkrav du som ansvarig ska hålla koll på, och precis som ett kontor eller ett sjukhus är bygget en arbetsplats där endast anställda ska vistas. Alla arbetstagare har rätt till en trygg arbetsplats, oavsett bransch. Entral grundades i maj 2015 och de båda delägarna, Mathias och Peter, var i ett tidigt skede överens om att det fanns ett behov av produkter och tjänster som underlättar för personer i byggbranschen. Därför utvecklades idén om att tillsammans bygga ett hållbart digitalt samhälle. Målsättningen är att Entrals system ska vara det självklara valet för dig när du ska sätta upp en trygg och säker byggarbetsplats. 

Läs mer på Entrals hemsida.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar