Skriva cv och personligt brev

Tips för dig som söker jobb

Vad betyder CV?

Många har förmodligen skrivit ett CV eller personligt brev. Maxkompetens är ett rekrytering och bemanningsföretag som har lång erfarenhet hur du på bästa sätt skriver CV och personligt brev. CV är en förkortning av Curriculum vitae och är ett latinskt ord som betyder levnadslopp. Det mest grundläggande i ett CV är att sammanfatta en tidslinje av dina arbetslivserfarenheter. Det ska vara strukturerat, informativt och innehålla personliga egenskaper som är relevant för det jobb du söker. Tänk på att rekryteraren eller chefen som ska läsa ditt CV ska på 30-60sekunder förstå ”vem” du är, vad du har gjort, vad du kan och vad du gillar. Lätt va? Det gäller att fånga läsaren på kort tid och sälja in dig själv! Här kan du se en kort film om detta eller ladda hem en cv mall här.

Tips på hur du skriver CV och personligt brev

Nedan listar vi ämnesrubriker som Maxkompetens anser ska vara med i ett CV. Försök få med majoriteten av information med ett A4. Du kan börja ditt CV med en kort inledning om 2-3st rader som beskriver dig som person, vad du brinner för och vem du är som person. Gärna kopplat till det jobb du söker.

Kontaktuppgifter i CV

Det viktigt att dina kontaktuppgifter syns tydligt och det ska vara enkelt för den som rekryterar att komma i kontakt med dig. Skriv ditt för- och efternamn, e-mailadress och telefonnummer förslagsvis högst upp i CV:et. Du får själv avgöra om du anger ditt födelseår som information.

Bild i CV:et (Valfritt)

Hela syftet med ett CV är att ge en övergripande beskrivning om dig som person, både att försöka vara personlig också få med dina yrkesmässiga kunskaper. Om du väljer att infoga en bild tex. högst upp i högra hörnet? Välj en ”professionell” bild med neutral bakgrund som visar dina axlarna och uppåt. Vi rekommenderar inte att ta en bild från din semesterresa eller med ditt kompisgäng.

Arbetslivserfarenhet

Sammanfatta dina arbetslivserfarenheter enligt en tidslinje i punktform. Börja med ditt nuvarande eller senaste jobb högst upp och gå bakåt i tiden.

Varje ”punkt”, arbete eller arbetslivserfarenhet ska innehålla:

  • Företagets namn och mellan vilken period du arbetade där. (Tex. 2022-2018) Skriv också om det är din ”nuvarande roll”.
  • Din roll eller titel. (Kundtjänstmedarbetare)
  • Beskriv i korthet med ord eller punktlista vilka arbetsuppgifter du utförde, gärna relevanta uppgifter som matchar det jobb du ska söka.

Utbildning

Här skriver du egentligen på samma sätt som arbetslivserfarenhet. Punktlista som innehåller, Namnet på skolan, under vilka år du studerade, program eller namn på kursen. Det kan vara bra att ange antal poäng, (tex. 240hp). Om du vill utveckla din studietid kan du kortfattat skriva vad du lärt dig eller vad utbildningen gett dig.

 

Språkkunskaper

Idag är det många företag som värdesätter språkkunskap i och med internationalisering och många företag har både kunder och kollegor som samarbetar över gränser. Ange dina språkkunskaper i en punktlista och försök ange vilken nivå av språkkunskap du har. Tex. Svenska (Modersmål) Engelska (God), Tyska (Grundläggande).

 

Mjuka och hårda kompetenser eller färdigheter

Ett CV handlar om att sälja in dig själv och våga framhäva dina kunskaper och färdigheter. Det finns olika alternativ att skriva detta. Följ gärna samma struktur som ovan i punktform eller om du kan placera detta längs sidan av CV:et. Välj ut 3-5st relevanta kompetenser tillexempel; Excel (Expert), Photo shop (God), Fortnox (expert) osv. De mjuka värdena kan vara något du brinner för eller anser dig själv vara som person, tillexempel; Analytisk, nätverkare, punktlig osv.

 

Övriga meriter

Det är alltid positivt med andra erfarenheter som du samlat på dig som visar på engagemang och andra kunskaper som inte nödvändigtvis är avgörande för det lediga jobb du söker. Tillexempel; föreningsliv (tränare), styrelseuppdrag, övriga utbildningar eller certifikat.

 

Övrigt att tänka på när du skriver CV

Spara ditt CV i pdf-format istället för att skicka i Word format. Det ser mer professionellt ut samt att ingen kan redigera i dokumentet. Du kan ange färdiga referenser i ditt CV med deras kontaktuppgifter och företagsnamn. Dock är det vanligt att skriva ”referenser lämnas på begäran”. Då har du själv möjlighet att välja ut och informera referenserna om det blir aktuellt för referenstagning. Man ska alltid vara sparsam med sina referenser och värdera deras tid när det faktiskt gäller.

 

Personligt brev

Idag är det väldigt olika om arbetsgivare efterfrågar ett personligt brev utöver ett CV. Fördelen och syftet med det personliga brevet är att mer i ord beskriva vem du är och framhäva dina styrkor. Läs jobbannonsen igen och titta efter vad arbetsgivare efterfrågar. Det absolut viktigaste i ett personligt brev är att ge exempel och argumentera varför du är på ett visst sätt i olika situationer.

3st tips för att skriva personligt brev

  1. Ge exempel! Om du skriver att du tex. är analytisk, ge då exempel på situationer eller arbetsuppgifter som varit framgångsrika tack vare att du är en analytisk person eller att du gillar den typen av arbetsuppgifter.

 

  1. Visa på resultat och bevis. I samma tema som punkt ett, skriv rent konkret vad som blev resultatet av dina färdigheter. Tillexempel; Jag analyserade företages kostnader inom inköp av kontorstjänster vilket resulterade till att vi omförhandlade avtalet och minskade kostnaderna med 20% på årsbasis.

 

  1. Våga vara både personlig och professionell i ditt personliga brev. Du ska inte låta som en robot och inte heller som ett brev till en gammal klasskompis. Inled gärna det personliga brevet med varför du söker jobbet och även vad dina framtidsutsikter är och vad du kan bidra med utifrån ovan tips. Personliga intressen och vad som får dig att trivas på en arbetsplats är också relevant information.

 

Lycka till med ditt CV och personliga brev

Behöver du komma i kontakt med någon av våra rekryterare eller konsultchefer på våra fem kontor i landet är du välkommen att kontakta oss Stockholm, Borås, Växjö, Halmstad och Kristianstad så hjälper vi dig till ditt nästa jobb.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar