Lager & Logistik

Rekrytering inom Lager & Logistik

Rekryteringsföretag inom Lager & Logistik

Maxkompetens har lång erfarenhet av rekrytering, bemanning och bemanningslösningar inom lager och logistik. Vi har hjälpt hundratals företag sedan 2003 att bemanna sin verksamhet genom att hyra och rekrytera in lagerpersonal.

Våra konsultchefer och konsulter gör sitt bästa för att leverera över dina förväntningar – oavsett vilken typ av kompetens det gäller. Maxkompetens har uppdrag i hela landet, och vi finns på orter Stockholm, Växjö, Kristianstad, Borås, Göteborg och Halmstad. Vi hjälper er med rekrytering och bemanning av lagerarbetare, truckchaufförer, arbetsledare, teamledare, inköpare eller andra tjänstemän inom logistik. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi er!

Söker du rekryteringsföretag inom Lager och Logistik?

På Maxkompetens är vi vana att rekrytera för tjänster inom lager & logistik och jobbar med kunder inom ett stort verksamhetsspann. Vi arbetar med Värdegrundsbaserad bemanning och rekrytering, vilket innefattar kvalitetsprocesser och ett arbete där vi lägger stort fokus vid personligheten hos våra kandidater och konsulter, för att hitta den bästa matchningen mellan arbetsgivare och arbetstagare. Vid uppstart av ett rekryteringsuppdrag skapar vi oss en helhetsbild kring ditt företag, kultur, värderingar, motivation och behov, för en lyckad rekrytering. Ju bättre vi känner till er som företag och era olika befattningar, desto bättre konsulter kan vi bemanna er verksamhet med.

Behöver du rekrytera lagerpersonal?

Maxkompetens rekryterar till många lager och logistikkunder med orderplockare som snabbt sätter sig in i ert lager, system och rutiner. Våra konsulter plockar och packar med noggrannhet utifrån era nyckeltal. Terminalarbetare som hjälper till med in och utleveranser och den administration som tillkommer. Många av våra konsulter har tidigare erfarenhet av olika lagerhanteringssystem och om detta saknas hjälps vi åt vid en eventuell introduktion eller utbildning, för ett lyckat bemanningsuppdrag.

Behöver du rekrytera konsulter som har truckkort?

Majoriteten av våra anställda har truckkort i de olika klasserna och saknas behörighet för vi en dialog kring utbildning beroende på vilka krav som ni ställer. De vanligaste truckarna som våra medarbetare kan hantera är orderplocktruckar, ledstapelstruckar och mindre motviktstruckar.

Bemanningspool av lagerpersonal?

Maxkompetens konsulter och lagerarbetare är redo varje dag för att rycka in där det behövs. Vi hjälper ert företag för att täcka upp arbetstoppar, sjukfrånvaro och under semesterperioder. Vill du ha en dedikerad bemanningspoolen som ger flexibilitet och maximal effektivitet, där ni som kund endast betalar per timme? Vi bygger upp bemanningspoolen efter ert behov och vi hjälps åt att utbilda och coacha lagerpersonal. Snabbhet, flexibilitet och kvalitet är några av ledorden som våra kunder uppskattar vid bemanningsuppdrag av lagerarbetare.

Hyr-rekrytering av lagerpersonal?

Kärt barn har många namn, hyr-rekrytering eller hyr först och rekrytera sen är precis vad det låter som. Ni hyr in en konsult via Maxkompetens enligt överenskommelse och ni har möjlighet att rekrytera över personen efter periodens slut. Det är ett ypperligt tillfälle för dig som arbetsgivare att testa personens kvalifikationer i praktiken. Du får möjlighet att prova dina framtida anställda helt riskfritt. Om personen har överträffat era förväntningar har ni möjlighet att rekrytera över personen tidigare, det kallar vi hyr-köp.

 

Vad betyder GFL?

Maxkompetens är anslutna till Almega, bemanningsföretagens branschförbund och vi följer gällande kollektivavtal som omfattas av avtalsenliga villkor gällande lön, semester, arbetsmiljö, friskvård, pension, sjukfrånvaro mm. Maxkompetens anställda (konsulten) får en ”GFL-lön” – genomsnittligt förtjänstläge och är inskrivit i kollektivavtalet mellan kompetensföretag och LO. Konsulten ni hyr in via ett bemanningsföretag ska ha en ”likvärdig/snittlön” med den jämförbara grupp/anställda som utför samma typ av arbetsuppgifter på er arbetsplats. Vill du läsa mer om GFL klicka här

Hur går rekryteringsprocessen av lagerarbetare till?

Maxkompetens är vana att på kort tid hjälpa våra kunder med rekrytering av lagerpersonal. Ofta uppstår behovet med kort varsel och majoriteten av våra rekryteringsuppdrag tillsätts relativt snabbt. Vi börjar alltid med att leta i vårt nätverk och om vi kan hjälpa ert företag med befintliga konsulter. Vi uppskattar planering och har vi tid på oss arbetar Maxkompetens efter en tolvstegsprocess som genomsyras av hela bolaget oavsett ort och konsultchef; Kravprofil, intern planering, annonsering/nätverk, search, CV-urval, telefonintervju, personlig intervju, presentation till kund, intervju hos kund, referenstagning, anställning, uppföljning med kund och den anställde. För varje del av rekryteringsprocessen finns ytterligare riktlinjer och rutiner hur vi ska arbeta med kvalitet. Vi lägger stor vikt vid att vara personliga, skapa förtroende och visa professionalism i alla delar av rekryteringsprocessen.

Vi är ett bemanningsföretag som värnar om arbetsmiljön

Maxkompetens har en framarbetad arbetsmiljöpolicy som beskriver hur arbetsförhållandena i Maxkompetens verksamhet ska vara för att ohälsa och olycksfall ska förebyggas och en tillfredsställande arbetsmiljö uppnås. Med arbetsmiljö syftas både den psykosociala samt den fysiska miljön för våra anställda.

Maxkompetens – ditt lokala rekryteringsföretag

Vi startade 2003 i Växjö och vi har idag drygt 200 kunder med varierande behov och jobbar med personalförsörjningslösningar, främst bemanning och rekrytering. Vår geografiska utbredning sträcker sig över hela Sverige, med kontor i Stockholm, Växjö, Borås, Halmstad och Kristianstad. För att leverera det bästa kundvärdet är vår kundstrategi att både rikta in oss på volymuppdrag till kunder med flexibla behov såväl som specialisttjänster inom de branscher vi verkar. Vi är internt cirka trettio anställda i roller som rekryterare, bemanningsansvarig, kontorschef,  konsultchef, säljare, affärsutvecklare och internfunktioner som ekonomi m.m.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar