Rekrytering Bygg & Fastighet

Rekrytera byggnadsingenjör eller fastighetsingenjör

Behöver ditt företag hjälp med rekrytering inom Bygg, anläggning eller fastighet?

Kompetensbrist inom Bygg och fastighetsbranschen?

Maxkompetens har sedan 2003 rekryterat chefer och specialister inom Bygg, anläggning och Fastighet. Vi känner väl till hur dessa branscher fungerar och vilka krav som ställs. Bostadsbyggande och infrastruktur förväntas öka i framtiden och senaste decenniet har det varit hög aktivitet i byggbranschen. De stora fastighetsbolagens förvärvsstrategi har minst sagt varit hög senaste åren och värderingarna blir allt högre. Även om det har varit ljusa tider har branschen en sak gemensamt, kompetensbrist och kriget om de bästa kandidaterna. Är du i behov av att rekrytera inom bygg och fastighet? Då är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Behöver du rekrytera Ingenjörer?

Maxkompetens är ett rekryteringsbolag med lång erfarenhet att rekrytera olika typer av ingenjörer och mellanchefer. Vi vet att långsiktigt hållbar samhällsutveckling är grunden för framgång. Vi ser hur verksamheter inom Bygg, anläggning, Fastighet, Vatten och avlopp samt Avfallshantering står inför strategiskt viktiga investeringar och tillväxt. Maxkompetens har rekryterat ingenjörer till hundratals företag genom åren och konkurrensen har aldrig varit tuffare än idag.

Rekrytera Bygg och fastighetskompetens

Vi kan rekrytera rätt kompetens till ert företag med olika typer av ingenjörer, byggingenjörer eller fastighetsingenjörer, samlingsnamnet brukar vara ”engineering” vilket innefattar civilingenjörer och högskoleingenjörer. Maxkompetens som rekryteringsbolag rekryterar oftast till företag verksamma inom Byggbranschen och Fastighetsbranschen. Vi planerar tillsammans upp rekryteringsprocessen i detalj och fastställer en gemensam tidsplan, aktivitetsplan och kommunikationsplan. Det är viktigt för oss att vi redan i ett tidigt skede är överens om när vi vill utföra vad i processen och hur vi ska kommunicera. Vi är lyhörda inför era önskemål och upprättar rekryteringsuppdraget tillsammans. Vi vet hur viktigt det är med rätt person på rätt plats och med vår effektiva rekryteringsprocess kan vi säkerställa detta.

Ingenjörsrekryteringar som vi hjälper företag med

Maxkompetens hjälper ditt företag med att rekrytera roller som; Utvecklingsingenjör, konstruktör, Tekniker, Mättekniker, Byggingenjör, Entreprenadingenjör, miljöingenjör, produktutvecklare, Projektör, anbudsingenjör, VA-ingenjör, platschefer, projektingenjör. Projektledare Bygg/anläggning, miljö- energisamordnare, Projektledare entreprenad, Projektinköpare, Projekteringsledare, Arbetsledare betong, Arbetsledare, Platschef, Arbetsmiljöingenjör, Kalkylingenjör, KMA-ingenjör, Miljöingenjör, VDC-Ingenjör, Administratör, Projektingenjör, Projektchef, Verksamhetsutvecklare, Produktionschef och projektchef

Kompetensbrist inom byggbranschen

Det är stor kompetensbrist inom flera branscher och vi vet utmaningen att rekrytera personal inom Bygg och fastighetsbranschen. Konkurrensen om de bästa kandidaterna är stenhård i hela Sverige och tack vare vårt nätverk och gedigna search-metodik hjälper vi ert företag att rekrytera er nästa byggingenjör. Maxkompetens har fem kontor i Sverige och vi hjälper våra kunder på fler platser i landet. Vi säkerställer er framtida kompetensförsörjning genom en väl förankrad och kvalitetssäkrad rekryteringsprocess.

Vilken typ av byggingenjör behöver ditt företag rekrytera?

Med gedigen erfarenhet av rekrytering av kvalificerade ingenjörer hjälper vi dig anställa medarbetare för att arbeta med ledarskap, ingenjörskonst och kunskap inom fastighet. Oavsett om du söker en medarbetare med vana att ansvara för stora byggprojekt och fastighetsprojekt eller någon som nyligen tagit examen från högskola så hjälper vi dig att rekrytera rätt personlighet till ert företag.

Rekryteringsbolag som rekryterar byggingenjör

Flera företag har sett ett behov av att förstärka sin verksamhet genom att ta hjälp av rekryteringsbolag för att söka fram den mest lämpade personen. Det ska vara enkelt och prisvärt att rekrytera ingenjörer när man behöver, därför kan Maxkompetens hjälpa ert företag.  När ni ska rekrytera till din verksamhet har du en dedikerad rekryteringskonsult som hjälper er, som tillsammans med er tar fram de mest lämpade ingenjörerna. Vi har själva lång erfarenhet av kandidatmarknaden på respektive ort och de svårigheter företag idag ställs inför vid rekrytering och kompetensförsörjning.

Välj rätt rekryteringsbolag

Våra kunder beskriver oss som rekryteringsföretaget som är ”tillräckligt stor” för att nå ut till den breda massan av arbetssökande och har resurserna för att lyckas hitta specialister/spjutspetsprofiler samt hantera större volymer, samtidigt som vi är ”tillräckligt små” för att bibehålla en personlig relation där ni som kund får extremt hög attention och där vi är snabbfotade nog att alltid följa de förändringar som sker hos er, hastigt uppkomna behov men också proaktivt möta de förändringar som övergripande sker på arbetsmarknaden. Rekrytering ska ske efter era villkor och därför jobbar vi med flexibilitet och kommunikation som ledord.

Säkerställa rätt byggingenjör eller fastighetsingenjör vid rekrytering?

För att bli så träffsäkra som möjligt i vårt urval av ingenjörer arbetar vi med värdegrundsbaserad rekrytering. Detta innebär att vi matchar kandidaternas personliga egenskaper och kompetens mot kundföretagets team och ledarskap. Vid uppstart av ett rekryteringsuppdrag skapar vi oss en helhetsbild kring företaget, kultur, värderingar, motivation och behov, för en lyckad rekrytering. Ju bättre vi känner till er som företag och olika befattningar, desto bättre kandidat kan vi presentera.

Beroende vilken typ av företag ni är bör ni fundera om ni kräver en mer erfaren byggingenjör, med gedigen erfarenhet av projektledning, personalstyrning och ekonomistyrning, eller om du behöver en mer junior ingenjör som snarare ska förstärka en befintlig arbetsgrupp. Rekryteringskonsulten hjälper er under kravspecifikationen och uppstarten att ringa in dessa områden och hur vi tillsammans ska lyckas med er nästa rekrytering av ingenjör.

Hur fungerar vår rekryteringsprocess?

När vi rekryterar en byggingenjör eller fastighetsingenjör planerar vi rekryteringsprocessen i detalj och fastställer en gemensam tidsplan, aktivitetsplan och kommunikationsplan. Det är viktigt för oss att vi redan i detta tidiga skede är överens om när vi vill utföra vad i processen och hur vi ska kommunicera. Vi är lyhörda inför era önskemål och upprättar rekryteringsuppdraget tillsammans. Vi vet hur viktigt det är att hitta rätt ingenjör och med vår effektiva rekryteringsprocess kan vi säkerställa detta.

Som ett led i vårt rekryteringsarbete erbjuder vi förstklassiga screeningtester där vi fokuserar på de kompetenser du behöver. Genom att till exempel titta på projektledning, analytisk förmåga och innovation kan vi hitta ett urval av kandidater med rätt kompetenser och personliga förutsättningar för att lyckas inom just din organisation.

När vi hjälper dig som kund med rekrytering av byggingenjör ser vi alltid till att hitta just den kompetens ni behöver och att personen även matchar ert företagskultur och era mål. Våra rekryterare har lång erfarenhet av att hitta och attrahera kandidater vars talang och engagemang reflekterar och möter ditt företags behov på bästa sätt.

Vad betyder värdegrundsbaserad rekrytering?

Vi arbetar med Värdegrundsbaserad rekrytering och bemanning, vilket innefattar kvalitetsprocesser och ett arbete där vi lägger stort fokus vid personligheten hos våra kandidater, för att hitta den bästa matchningen mellan arbetsgivare och arbetstagare. Vid uppstart av ett rekryteringsuppdrag skapar vi oss en helhetsbild kring ditt företaget, kultur, värderingar, motivation och behov, för en lyckad rekrytering. Ju bättre vi känner till er som företag och olika befattningar, desto bättre kandidater kan vi presentera.

Vi arbetar med strukturerade intervjuer där samtliga kandidater som byggnadsingenjör får samma grundfrågor – en förutsättning för att kandidaterna mer objektivt ska kunna jämföras med varandra. Stor vikt läggs vid att bedöma kandidaternas kapacitet och förväntade beteende. Genom att klargöra tidigare prestationer och beteende ökar sannolikheten att göra en korrekt bedömning om kommande arbetsinsatser och beteende.

Tjänstens kravprofil och befattningsbeskrivning ligger självklart till grund för den bedömning som görs av den intervjuade kandidaten.

Som kund har du alltid en kontaktperson genom hela processen. På så sätt säkerställer vi att ingenting faller mellan stolarna och att vi har rätt kunskap och förståelse för att kunna göra den bästa matchningen.

 

 

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar