Konsult

Jobba som konsult

Söker du nytt jobb som konsult?

Har du funderat på att jobba som konsult? i så fall är du inte ensam. Fördelarna med att arbeta som konsult är många. Som konsult hos Maxkompetens får du möjlighet att byta jobb och prova olika branscher samtidigt som du bygger ett stort nätverk för framtiden och du arbetar upp ett konkurrenskraftig CV. Vi har kontor på fem orter i landet, Stockholm, Borås, Stockholm, Halmstad och Kristianstad som kan hjälpa dig till ditt nästa jobb.

Jobba som konsult för Maxkompetens

Som anställd konsult välkomnas du med både respekt och förväntan hos våra kunder. Du representerar Maxkompetens och förväntas att följa våra värderingar. Kreativiteten är motorn i vår verksamhet där hårda och mjuka värden möts. Ansvar, vi är pålitliga och lojala i alla led, vi gör det vi säger och lovar samt har etik och moral som ledstjärna i allt vi gör. Vi sätter stort värde på vår egen kompetens som vi med hjälp av engagemang och tydlighet använder för att bygga långsiktighet i alla våra relationer.

 

Hur blir jag anställd som konsult?

Maxkompetens är ett rekryterings- och bemanningsföretag som erbjuder allt från rekryteringar till bemanning, hyr-rekrytering och interims uppdrag till våra kunder. Vi hjälper dagligen människor och kunder att förmedla lediga jobb oavsett om det är ditt första jobb som konsult eller senior interims konsult. Oberoende av uppdragets karaktär har vi en passion för att hjälpa såväl kunder som arbetssökande att hitta det du söker. Genom värdegrundsbaserad bemanning matchar vi rätt kandidater till rätt lediga jobb.

 

Lediga jobb som konsult?

Vi rekommenderar dig som söker jobb som konsult att börja jobbsökarprocessen genom att klicka in på lediga jobb. Där hittar du alla utannonserade tjänster som bemannar just nu med olika typer av konsultuppdrag. Hittar du inget passande jobb ska du kontakta oss och berätta mer om just dina jobbönskemål.

 

Välj rätt bemanningsföretag

En av det viktigaste sakerna du ska fråga efter hos ett bemanningsföretag eller konsultbolag är om de har kollektivavtal och är anslutna till Almega, bemanningsföretagens branschförbund. Kollektivavtal är ett avtal mellan arbetsgivaren och ditt fackförbund. Här bestäms vad som gäller kring rätt lönenivå, semester, övertidsersättning och andra villkor som är viktiga för dig på jobbet. Med kollektivavtal blir det ordning och reda. Via Maxkompetens täcks du även rätt kollektivavtal, vi är anslutna till Almega, som har kollektivavtal med Unionen, Akademikerförbunden och samtliga LO-förbund vilket är viktigt för dig som konsult. Det är även bra om du själv är medlem i något fackförbund och kan få support vid arbetsrättsliga frågor.

 

Vad innebär det att jobba som konsult?

När du är uthyrd som konsult via Maxkompetens arbetar du som ambulerande konsult på uppdrag hos en eller flera av våra kunder. Ambulerande byter tex. att en tjänsteman som anställts av Maxkompetens för att utföra ett arbete hos vårt kundföretag, kan detta variera i arbetstid och arbetsuppgifter inom ett överenskommet tjänstgöringsområde. Läs mer på unionen.

Vi jobbar i samråd med kund för att hitta rätt konsultuppdrag som motsvarar dina önskemål och kompetens. För att trivas som konsult tror vi på Maxkompetens tror vi därför att du trivs med förändringar och får energi av att träffa nya människor och ser flexibilitetens som något spännande och utvecklande snarare än något jobbigt.

 

Hur länge är jag anställd som konsult?

På Maxkompetens har vi allt från korta konsultuppdrag, 1månad eller att du arbetar vid behov hos våra kunder. Du kanske har en annan huvudsaklig sysselsättning tillexempel student och vill jobba lite vid sidan av studierna? Majoriteten av våra bemanningsuppdrag eller konsultuppdrag är långa uppdrag 6 mån – 24 mån som kan leda till en tillsvidareanställning antingen hos oss eller hos vår kund.

 

Vilken lön får jag hos er?

Som kollektivanställd varierar din lön beroende på vilket vilken kund och vilket arbete du utför. I branschen finns ett uttryck som heter genomsnittligt förtjänstläge (GFL). GFL är ett genomsnitt jämförbar arbetsgrupp på de som utför samma jobb som du. Din lön beräknas utifrån jämförbar arbetsgrupp, tillexempel är GFL-lönen 135kr/h hos företagets X. Din timlön blir då 135kr/h. För tjänstemän tillämpas individuell lönesättning och det sker i dialog mellan dig, Maxkompetens och kundföretaget. Beroende på anställningsform finns olika typer av garantilön vid eventuell tid utan uppdrag. När du är anställd av Maxkompetens är det vi som betalar din lön och det är vi som är din arbetsgivare.

 

 

Konsultchefens roll vid ett konsultuppdrag

Hos Maxkomeptens tilldelas du en konsultchef som kontinuerligt stöttar dig i din roll som konsult och har kontinuerlig kontakt med dig och kunden (din arbetsplats). Vi är dock inte på plats hos kunden dagligen därför är det viktigt att vi har en tredelad dialog mellan dig som konsult, Maxkompetens som arbetsgivare och din chef/vårt kundföretag. Allt för ett lyckat och långsiktigt samarbete!

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar