Dasa Control Systems

”Jag kom 2017 till en arbetsplats där man ofta mailade istället för att prata med varandra. Vi påbörjade ett långsiktigt förändringsarbete av företagets kultur och med Maxkompetens hjälp rekryterade vi ett par nyckelroller som kom in med nya perspektiv och kompletterande egenskaper. Idag är det en helt annan känsla. Vi pratar, delar och presterar tillsammans!”

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

Tjänst: Rekrytering

Geografi: Växjö

Bransch: Teknikbranschen

Nytta: Förbättrat arbetsklimat

Utmaning:

När Anita år 2017 påbörjade sin tjänst som produktions-, inköps- och utvecklingschef hos Dasa Control Systems fann hon en organisation som hade potential att ytterligare förbättra sin kommunikation och företagskultur. Man började jobba metodiskt och långsiktigt med organisationen och önskade få in ny personal med nya perspektiv. Man ville göra en kulturförändring.

Lösning:

Christian och Anita påbörjade ett gediget värdegrundsarbete för att gemensamt hitta ett språk och förståelse för de mjuka värden Anita ville få in på arbetsplatsen. Uppdraget blev rekrytering och hyra in kulturbärare på tre specifika poster: en produktionschef, en specialist inom inköp och logistik samt en allkonstnär inom administration och ekonomi. Parallellt påbörjade Anita och hela ledningsgruppen ett internt förändringsarbete.

Inom ett år var samtliga tre kulturbärare på plats och förändringen på arbetsplatsen var märkbar. Ljudnivån var betydligt högre på företagets frukostmöten, alla delade med sig av såväl privata som arbetsrelaterade saker och framförallt kändes medarbetarna piggare, gladare och mer villiga att samarbeta med varandra.

Värde:

”Som ett resultat av de mycket lyckade rekryteringarna fick jag möjlighet att släppa delar av mitt operativa ansvar och delegera dem till andra. Jag kunde fokusera mer på det strategiska och samtidigt få mer tid över både på och utanför jobbet” Berättar Anita.

Inte nog med att de tillsatta tjänsterna förbättrade arbetsmiljön för befintlig personal, det har också medfört att det blivit mycket lättare att rekrytera nästa medarbetare, då arbetsplatsen i sig är mer attraktiv och roligare att arbeta på.

”Vi la en bra grund för det viktiga och ständigt pågående arbetet med kulturen, medarbetarskapet och ledarskapet” säger Anita.

Om Kundföretaget:

Dasa Control Systems AB startades 1989 och är specialiserade på intelligenta styr- och informationssystem för tunga fordon, främst inom skog, entreprenad och materialhantering. Utveckling, produktion och försäljning styrs från huvudkontoret i Växjö och systemlösningar från Dasa levereras till kunder i hela världen. Dasa skapar optimala lösningar till sina kunder då de utvecklar såväl hårdvara som mjukvara och tar ansvar för det totala systemets funktionalitet i maskinen. Sedan 2012 ingår Dasa Control Systems i Indutrade-group.

Läs mer på hemsidan.

Wirtgen Group

I en stark tillväxt och med goda resultat var Wirtgen Group redo att öppna kontor i Göteborg, och med vetskapen om vikten av rätt person på rätt plats kändes det helt avgörande att första rekryteringen och den person som således skulle få forma det lokala kontoret blev rätt.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar