Bemanningsföretag

Vi är ett bemanningsbolag som fokuserar på er företagskultur och lägger stor vikt vid personlighet och drivkrafter för bästa matchning.

Vad är ett bemanningsföretag?

Ett bemanningsföretag hjälper andra företag på kort eller lång sikt att hyra ut personal med rätt kompetens utifrån kundföretags behov av personal eller konsulter.

Maxkompetens är ett bemanningsföretag som har lång erfarenhet av bemanning och rekrytering. Fler företag har sett ett behov av att bemanna sin verksamhet eller hyra in personal. Det ska vara enkelt och prisvärt att hyra in kompetent personal när du behöver. Vi har lång erfarenhet av de svårigheter företag idag ställs inför och de krav som ni har. Låt vår mångåriga erfarenhet som bemanningsföretag inom bemanning och outsourcing vara till er hjälp när ert bemanningsbehov uppstår. Det är stor kompetensbrist inom flera branscher som IT Rekrytering, IT & Teknik, Försäljning & MarknadEkonomiHRIndustri & LogistikKundtjänstBygg & Fastighet. Vi annonserar ut lediga jobb varje dag för att tillgodose våra kunders behov. Våra konsultchefer och konsulter gör sitt bästa för att leverera över dina förväntningar – oavsett behov. Om du är i behov av bemanning eller rekrytering, så är du varmt välkommen att kontakta oss! 

När är ett bemanningsföretag rätt val för oss?

Bemanning passar företag som behöver hjälp med bemanning av personal vid korta eller långsiktiga vakanser vid t.ex. arbetstoppar, sjukfrånvaro eller föräldraledighet.

Maxkompetens har fyra hundra konsulter runt om i landet och vi hjälper kunder med tillfälliga eller mer långsiktiga vakanser med bemanning och konsultlösningar av personal vid t.ex. arbetstoppar, organisationsförändringar, säsongsvariationer, lediga jobb eller vid föräldraledighet. Vi tar hela arbetsgivaransvaret och arbetar tätt med uppföljning. Vi är ett auktoriserade bemanningsföretag, ABPU-10  och har alla kollektivavtal som behövs och vi vill att både ni och konsulterna ska vara nöjda. Fördelen med bemanning är att ni som kundföretag kan hyra in konsulten så länge ni behöver och det finns stor flexibilitet i samarbetet.  Många av våra kunder brukar även rekrytera över personen till ert företag enligt överenskommelse.

Hur fungerar bemanning?

Bemanning är en flexibel personallösning som hjälper arbetsgivare att hyra in personal efter behov. Personalen som hyrs in är anställda av bemanningsföretag och arbetar ute hos kundföretaget.

Tillsammans med er planerar vi bemanningsprocessen och fastställer en gemensam tidsplan och leveransplan. Det är viktigt för oss som bemanningsföretag att vi redan i ett tidigt skede är överens om när vi ska utföra vad i processen och hur vi ska kommunicera. Vi vill inte bara tillsätta ett ledigt jobb, utan ni som kund ska få ett mervärde av att samarbete med oss som bemanningsföretag. Vi är lyhörda inför era önskemål och upprättar bemanningsuppdraget tillsammans. Vi vet hur viktigt det är med rätt person på rätt plats och med vår långa erfarenhet av bemanning kan vi säkerställa detta i rätt tid.

Eftersom Maxkompetens har personalansvar och arbetsgivaransvar över konsulten lägger vi stor vikt vid att arbeta långsiktigt med våra konsulter utifrån uppföljning och arbetsmiljö. Vi är väldigt måna om våra anställda och deras utveckling vilket gör att vi har en tät dialog mellan Maxkompetens, den anställde och er som företag för att nå bästa resultat.

Hur fungerar ett bemanningsbolag?

Arbetsgivaren berättar vilken typ av kompetens och personal som företaget vill hyra in. Bemanningsföretaget matchar, bemannar och hyr ut personen till företaget. Vi lägger stor vikt vid att vara personliga, skapa förtroende och visa professionalism i alla delar av bemanningsprocessen, det är vår uppgift som bemanningsföretag. Vi vet hur viktigt det är med rätt person på rätt plats och med vår effektiva bemanningsprocess kan vi säkerställa detta. Vid bemanning tillämpar vi två typer av personlighetstester – TalentQ och Assesio. Med resultaten av dessa test får vi en genomförlig och heltäckande analys av kandidaternas personlighet, samt utifrån verbal, numerisk och logisk förmåga.

Hyr-rekrytering 

Kärt barn har många namn och bland bemanningsföretag används dessa benämningar i alla möjliga uttryck. Hyr-rekrytering, riskfri rekrytering eller hyr först och rekrytera sen är precis vad det låter som. Ni hyr in en konsult via Maxkompetens enligt överenskommelse och ni har möjlighet att rekrytera över personen efter periodens slut. Det är ett ypperligt tillfälle för dig som arbetsgivare att testa personens kvalifikationer i praktiken. Du får möjlighet att prova dina framtida anställda helt riskfritt. Om personen har överträffat era förväntningar har ni möjlighet att rekrytera över personen tidigare, det kallar vi hyr-köp.

Bemanningsföretag eller hyr-rekrytering?

Som bemanningsföretag kan vi hjälpa ditt företag att hyr-rekrytera. Tjänsterna är en flexibel lösning där ni som kund kan avsluta eller förlänga uppdraget utifrån vad som passar er verksamhet. Oavsett vilket benämning vi använder av bemanningsföretag, hyrrekrytering eller hyr-köp handlar det om flexibilitet och kommunikation mellan Maxkompetens som arbetsgivare, den anställde och ni som kundföretag. Företag som behöver tillfällig personal eller det finns en stor osäkerhet om ni kan anställa används bemanning mer frekvent för att täcka ett tidsbestämt behov vid tex. sjukdom, föräldravikariat eller arbetstoppar. Hyr-rekrytering eller hyr-köp finns ofta en större intention hos er som kundföretag att rekrytera över personen om allt känns bra, men det är absolut inget krav.

Var i Sverige tillsätter vi lediga jobb?

Maxkompetens har idag en egen kandidatdatabas som består av tusentals kandidater. Genom att få ökad kontroll över personer som tidigare varit i kontakt med Maxkompetens kan vi matcha hela kandidatbasen mot alla lediga jobb och konsultchefen får förslag på passande kandidater genom ett knapptryck. En stor del av våra kandidater har vi redan kontakt med och kan därmed snabbt växla upp bemanningsprocessen och presentera konsulter för dig som söker bemanningsföretag på orter som Stockholm, Växjö, Kristianstad, Borås, Göteborg och Halmstad. Vi har uppdrag över hela landet och den geografiska spridningen varierar utifrån våra kunder behov.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar