Stena Metall AB

”Jag hade tidigare samarbetat med Ida och Maxkompetens och visste att de var både lyhörda, flexibla och snabbfotade. Det föll sig därför naturligt att höra av mig när ett brådskande bemanningsbehov uppkom.”

Det var under början av 2023 vi fick möjlighet att hjälpa Stena Metall i processen att hitta en junior It-tekniker. Peter Nilsson, som relativt ny i sin roll som IT-Ansvarig för Stena Metalls anläggningar i Halmstad, hade genom tidigare tjänster hos ATEA Sverige kommit i kontakt med Maxkompetens och kontaktade därför vår Ida för att be om hjälp.

Tjänst: Bemanning

Geografi: Halmstad

Bransch: Återvinningsbranschen

Nytta: Tidsbesparing

Utmaning:

Stena Metall AB sökte en junior IT-tekniker och behövde hitta en ny medarbetare snabbt och effektivt. Peter, som själv bara arbetat för företaget några månader, insåg vikten av att snabbt nå rätt kandidater: ”Jag visste att jag själv kunde starta upp en process och lägga tid på att behandla ansökningar och träffa potentiella kandidater, men jag var också medveten om den långa lista av andra uppgifter som låg på mitt bord och kände sedan tidigare ett stort förtroende för Maxkompetens. Det kändes inte mer än rätt att låta Ida med personal, som ju är proffs på rekrytering och bemanning, hjälpa mig – så att jag kunde fokusera min tid på andra saker.”

Lösning:

Efter att Ida på måndagsmorgonen fått ett mail från Peter satte hon genast i gång, det var av stor vikt att en lämplig kandidat var på plats så snabbt som möjligt. Ida och gänget började genast rycka i det egna nätverket och se över potentiella kandidater som man proaktivt haft kontakt med. Redan på fredagen kunde tre potentiella kandidater, som alla genomgått en noggrann process, presenteras. Två av dessa kandidater träffades av Peter och valet föll på Richard, som kunde börja direkt.

Värde:

”Genom att anlita Maxkompetens för rekrytering av en junior IT-tekniker kunde Stena Metall AB hitta en lämplig medarbetare på kort tid och på ett effektivt sätt. Jag har verkligen uppskattat Maxkompetens snabba, flexibla och proaktiva arbetssätt utan att tumma på kvalitet och process” berättar Peter.

Richard har nu varit på plats drygt en månad och har visat sig vara en duktig tekniker med stor drivkraft att lära sig nya saker och ta sig an nya utmaningar.

Om Kundföretaget:

Stena Metallkoncernen har åtta verksamhetsområden på 220 platser i nio länder. Varje år återvinner och förädlar koncernen sex miljoner ton avfall och uttjänta produkter samt förser kunder med nödvändiga råvaror, stålprodukter och marina bränslen.

På 196 platser i fem länder skapar Stena Recycling stora värden genom kundanpassad återvinning av avfall från industrin och övriga samhället. Stena Nordic Recycling Center är koncernens industriella återvinningsnav i Halmstad. Där tar de hand om det som är svårast att återvinna, och gör det på ett bättre och effektivare sätt än någonsin tidigare.

I Halmstad finns också Stenas kunskapscenter och testarena – Stena Recycling Lab. Här finns möjligheten för externa partners att samarbeta med Stena Metall för att utveckla framtidens återvinningsteknik eller för att utveckla hållbara material och produkter.

Läs gärna mer på deras hemsida.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar