Åhus Beach

”Partnerskapet med Maxkompetens har varit och är extremt givande för oss. Att på ett flexibelt sätt kunna nyttja deras kompetens där vi behöver den som mest är guld värt!”

Samarbetet med Åhus Beach inleddes år 2019 och upplägget var att fungera som ett HR-stöd där bolaget behövde extra stöttning och expertis. Vad ingen visste var att hela världen skulle drabbas av en pandemi, och att Åhus Beach verksamhet skulle sättas på paus i flera år – något som ledde till att stora delar av personalstyrkan behövde skalas bort.

Tjänst: HR-Stöd

Geografi: Åhus

Bransch: Sportevenemang

Nytta: Flexibelt stöd som anpassas efter varierande behov

Utmaning:

Det var år 2019 som vår Emilie först kom i kontakt med Lotta från Åhus Beach. Det anrika företaget hade under flera år drivit framgångsrika sportevenemang som sommar efter sommar lockat tusentals besökare till stränderna i Åhus. Att arbeta i ett företag där kärnverksamheten bara inträffar ett par dagar per år, ställer såklart i sig själv stora krav på en personalverksamhet som behöver kunna expandera under delar av året för att sedan återgå till en mindre, mer slimmad organisation igen. Upplägget där Maxkompetens skulle fungera som HR-stöd, och vara behjälpliga när och där behovet av expertis var som störst, passade sig därför ypperligt. Man såg ett behov av hjälp med annonsutformning, support i hur man snabbare kunde hantera stora mängder CVn och stöttning i att förbättra processerna runt rekrytering och personalhantering.

När så Covid-19 blev allmänt känt våren 2020 och restriktioner infördes befann man sig plötsligt i en helt ny verklighet. Evenemanget sattes på paus och det skulle dröja två år innan man åter fick sätta upp näten och rulla ut bollarna på den vita sanden. Efter de två år som hunnit passera fanns endast ägarfamiljen och en heltidsanställd kvar i organisationen, och nu behövde man hjälp att snabbt fylla på med nyckelpersoner som kunde axla delar av ansvaret när eventet skulle planeras och genomföras med hälften så mycket ledtid som man under vanliga år hade.

Lösning:

Josefin, som precis börjat arbeta hos oss på Maxkompetens, blev redan under sin första arbetsvecka hopparad med Lotta, som numera axlat rollen som VD för Åhus Beach. Hon skulle visa sig vara precis vad företaget behövde; med tidigare erfarenheter av Teamtailor (det rekryteringsverktyg som Åhus Beach själva investerat i) och sin gedigna erfarenhet av rekryteringsyrket satte hon genast igång med annonsutformning. Parallellt lärde Josefin känna resten av ägarfamiljen och kunde snabbt bilda sig en uppfattning om stämningen på arbetsplatsen och de värderingar och mjuka värden som var viktiga.

I sina möten med kandidater lyckades Josefin med att presentera företaget och sälja in tjänsterna, trots att det just då inte fanns någon garanti för att visstidstjänsterna skulle leda till tillsvidareanställningar. Utav fyra annonserade tjänster i februari hittade Josefin seniora kandidater, som dessutom var redo att börja arbeta i april och maj, till tre av tjänsterna.

Josefin berättar: ”Det var en intensiv rekryteringsprocess, men Åhus Beach har ett starkt varumärke och jag kunde med fingertoppskänsla identifiera vem som skulle passa och trivas. En avgörande faktor i det framgångsrika arbetet var förstås också Lottas och Åhus Beach öppenhet och tillgänglighet, det rekryterande företaget har minst lika stor inblandning i att en process ska lyckas som att vi som rekryterande partner hittar starka kandidater. Kommunikation och förtroende är A och O.”

Värde:

Lotta berättar: ”Jag fick omedelbart ett stort förtroende för Josefin, och kände mig trygg i samarbetet med henne. Jag uppskattar verkligen hur hon utmanade mig att tänka utanför boxen och träffa de kandidater som jag idag har förmånen att kalla mina kollegor.” Hon fortsätter: ”Tack vare de tre lyckade tillsättningarna öppnades mer arbetstid upp för mig och de andra i familjen som också jobbar i bolaget, och vi insåg att vi med gemensamma krafter kunde fördela de arbetsuppgifter som den fjärde utannonserade tjänsten skulle innebära. Det sparade oss både tid och pengar!”.

När eventet nu återgått till sitt årliga genomförande finns samtliga tre nyckelpersoner som Josefin rekryterade kvar i den tillsvidareanställda och ordinarie organisationen. Partnerskapet med Maxkompetens har fått landa i precis det upplägg som år 2019 planerades och vi kan agera stöd vid annonsutformning, avlastning i vissa processer och bidra med expertis där det efterfrågas. Det är ett starkt och fint samarbete som fortsätter att bygga på öppenhet, ärlighet och kommunikation. Lotta avslutar: ”Jag är så tacksam att vi har Maxkompetens som HR-stöd, den flexibilitet som samarbetet innebär ger oss mycket mer än jag någonsin vågat hoppas!”

Om Kundföretaget:

Sand mellan tårna, stor passion och en himla massa glädje. Åhus Beachhandboll Festival är vad den heter – en stor festival.

Sedan starten 1997 har Åhus Beachhandboll Festival varit ett arrangemang för hela familjen. Medan barnen och ungdomarna kastar boll på spelplanerna går syskon och föräldrar runt och upplever allt runt om. Barn- och ungdomsklasserna bjuder alltid på mycket skratt och glädje, medan elitklasserna lockar delar av den absoluta världseliten från såväl Sverige som utlandet.

Det är en säregen folkfest där hela Handbollssverige samlas för att delta i en unik gemenskap. Under tio dagar förvandlas stranden till en stor festival med handboll på dagen och finalspel mot kvällen med efterföljande konserter med stora artister.

Läs gärna mer på deras hemsida.

Feralco Nordic AB

Tillsammans med Feralco fick vårt kompetenta team i Kristianstad förmånen att kavla upp ärmarna och skapa ett kundunikt upplägg för att på bästa sätt hjälpa organisationen ta klivet in i framtiden. Tack vare en omfattande kartläggning av kommande pensioner kan man med säkerhet och god förståelse planera hur kommande kompetensombesörjning bör se ut.

JLT Mobile Computers

Samarbetet med JLT Mobile Computers har pågått i över fem år och vi har under årens gång haft förmån att rekrytera flera spännande roller till såväl huvudkontoret i Småland, som deras filial i huvudstaden. I det här kundcaset träffar vi Carl, som tillsattes i rollen som Nordisk Partner Ansvarig under våren 2023. Carl berättar mer...

Orthex Group

Låt oss presentera samarbetet med Orthex Sweden AB, en del av koncernen Orthex Group, ett internationellt företag med stark lokal närvaro i Tingsryd som vi haft äran att arbeta bredvid i många år. Samarbetet är extra roligt eftersom vi får möjlighet att bistå med hela vårt tjänsteutbud och arbeta nära bolaget i alla led –...

Advania

Advania har under många år samarbetat med oss på Maxkompetens för att säkra sin kompetensombesörjning. Med ett väl inarbetat samarbete och god förståelse för vad en ”Advanian” är kan ansvarig rekryterare leverera hög nivå i sitt kandidatunderlag, och därigenom spara ansvarig teamchef mycket tid.

Karlshamn Energi

Vi har arbetat tillsammans med Karlshamn Energi sedan 2017 och har under åren bidragit i flera rekryteringar. I det här caset berättar vi om hur Karlshamn Energis verksamhet utökades med ytterligare affärsområden, därmed behövdes förstärkning både inom det nya affärsområdet och i stödfunktionerna på företaget och Maxkompetens fick förmånen att arbeta med några av tillsättningarna....

Tranemo Advanced Workwear

Tranemo Advanced Workwear började som en traditionell bemanningskund där Maxkompetens bistod med bemanning i form av lagerpersonal, men i takt med att behovet av nya tjänstemän växte och man såg att kontaktpersonen på Maxkompetens var duktig på att hitta lokal och kompetent personal expanderade uppdraget.

NetNordic

När NetNordic skulle utöka sitt tjänsteutbud och erbjuda nätverksövervakning dygnet runt stod man inför en utmaning. Lösningen landade i ett bemanningsupplägg, men konceptet blev så mycket större. I detta kundcase lyfter vi ett fantastiskt samarbete där såväl kundföretag som konsulter sett stora uppsidor.

Entral AB

Med starka orderinflöden och jobb så att det räckte och blev över kändes den seniora utvecklarkollegans stundande föräldraledighet helt fel i timingen. Hur skulle man hitta någon som med kompetens kunde se till att bolagets affärer fortlöpte utan försening?  

Dasa Control Systems

I detta kundcase möter vi en chef som, ny i sin roll, fick möjlighet att rekrytera ett par nyckelpersoner i organisationen. Tack vare ett gediget arbete tillsammans med oss på Maxkompetens kring bolagets värdegrund kunde arbetsplatsen knyta till sig nya kollegor som bidrog till ett förbättrat arbetsklimat.

DEKRA Automotive

Vi presenterar ett spännande kundcase med 45 tillsatta besiktningstekniker inom loppet av tre månader, ett lyckat samarbete där kunden sparade mycket tid och kunde fokusera på sin kärnverksamhet och expansion.

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar