Bemanningsföretag Kristianstad

Behöver ni hjälp av ett Bemanningsföretag i Kristianstad?

Bemanningsföretag Kristianstad, Maxkompetens har specialiserat sig på bemanning, hyr-rekrytering och bemanningspooler sedan 2003. Vi har hjälpt hundratals företag att bemanna in rätt person och kompetens. Konkurrensen om de bästa kandidaterna är stenhård och tack vare vårt befintliga konsultnätverk och gedigna search-metodik hjälper vi ert företag att hyra in eller bemanna nästa kollega. Som bemanningsföretag i Kristianstad är vår drivkraft att säkerställa våra kunders framtida kompetensförsörjning genom en väl förankrad och kvalitetssäkrad bemanningsprocess. Behöver ert företag tillexempel hyra in en IT-support, nätverkstekniker, säljare, ekonomiassistent, redovisningsekonom, montörer, lagermedarbetare, kontakta oss här.

Välj bemanningsföretag Kristianstad

Vår långa erfarenhet som bemanningsföretag arbetar vi med värdegrundsbaserad bemanning och rekrytering. Vi fokuserar på er företagskultur och lägger stor vikt vid personlighet och drivkrafter för bästa matchning. Genom vår värdegrundsanalys får vi en helhetsbild kring ert företag, kultur, värderingar, behov och mål. Vi ger alltid dig som rekryterande chef återkoppling/uppdatering veckovis hur det går i processen. Vi bemannar och hyr till flera olika branscher och företag i Kristianstad. Lär mer om de våra kompetensområden:

IT & Teknik, Försäljning & Marknad, Ekonomi, Industri & Logistik, Kundtjänst

Hyr-rekrytera via Bemanningsföretag Kristianstad?

Kärt barn har många namn, hyr-rekrytering eller hyr först och rekrytera sen är precis vad det låter som. Ni hyr in en konsult via Maxkompetens enligt överenskommelse och ni har möjlighet att rekrytera över personen efter periodens slut. Det är ett ypperligt tillfälle för dig som arbetsgivare att testa personens kvalifikationer i praktiken. Vi som bemanningsföretag Kristianstad rekommenderar hyr-rekrytering och många av våra kunder efterfrågar tjänsten, framför allt till personer med några års arbetslivserfarenhet i början av sin karriär. Ert företag får möjlighet att prova er framtida kollega helt riskfritt. Om personen överträffar era förväntningar har ni möjlighet att rekrytera över personen tidigare, det kallar vi hyr-köp.

 

Bemanning via Bemanningsföretag Kristianstad?

Bemanning av personal i Kristianstad är ofta förknippat med korta ledtider, vilket stämmer men det beror också på vilken typ av kompetens bemanningsföretaget ska hyra ut. Inom kollektivet/arbetarsidan som tex. lager och Industri är bemanningsprocessen ofta kortare och mycket handlar om våra konsulters tillgänglighet. På tjänstemannasidan tar en bemanningsprocess lite längre tid om inte konsulten kan börja direkt. Majoriteten av kundföretag som efterfrågar hyr-rekrytering är ambitionen att konsulten ska övergå till en fast anställning efter sex månader och den absolut viktigaste faktorn är; hellre rätt person än att ta första bästa kandidat.

 

Hur fungerar samarbete med bemanningsföretag Kristianstad?

Tillsammans med er planerar vi bemanningsprocessen och fastställer en gemensam tidsplan och leveransplan. Det är viktigt för oss som bemanningsföretag Kristianstad att vi redan i ett tidigt skede är överens om när vi ska utföra vad i processen och hur vi ska kommunicera. Vi vill inte bara tillsätta ett ledigt jobb i Kristianstad, utan ni som kund ska få ett mervärde av att samarbete med oss som bemanningsföretag Kristianstad. Vi är lyhörda inför era önskemål och upprättar bemanningsuppdraget tillsammans. Vi vet hur viktigt det är med rätt person på rätt plats och med vår långa erfarenhet av inhyrning av personal kan vi säkerställa detta i rätt tid.

Bemanningsföretaget har personalansvar och arbetsgivaransvar över den inhyrda konsulten, vilket kräver att Maxkompetens lägger stor vikt vid att arbeta långsiktigt med personalen utifrån uppföljning och arbetsmiljö. Vi är väldigt måna om våra anställda och deras utveckling vilket gör att vi har en tät dialog mellan bemanningsföretaget, den anställde och er som kund för att nå bästa resultat.

 

Välj rätt Bemanningsföretag Kristianstad

Det finns många bemanningsföretag i Kristianstad och att välja rätt samarbetspartner kan kännas som en svår uppgift? Enligt statistik från Almega finns cirka 700st medlemsföretag, bemanning- och rekryteringsföretag. Dessa företag är anslutna och har kollektivavtal till sina anställda. Därtill tillkommer fler bemanningsföretag som saknar kollektivavtal. Maxkompetens har sedan 2003 varit anslutna till Almega och vi följer dess riktlinjer och kollektivavtal som krävs vid bemanning eller inhyrning av konsulter. Det innebär att våra konsulter får betald semester, försäkring, pensionsavsättning m.m. Vill du läsa mer om varför du ska arbeta som konsult klicka här

 

Interim management – hyr in en chef i Kristianstad

Maxkompetens har ett stort nätverk av interim konsulter i Kristianstad och vi hjälper företag med tillfälliga eller mer långsiktiga behov av ledare, chefer och specialister. Vi börjar alltid processen med att ställa förfrågan till de chefer och specialister vi som bemanningsföretag har i vårt nätverk och kompletterar arbetet med search och headhunting för att hjälpa er som kund.  Fördelen med interim management är att ni som kundföretag kan hyra in konsulten så länge ni behöver och det finns stor flexibilitet i samarbetet vid nya projekt, sjukskrivningar, föräldraledighet och uppsägningar. Ofta hyr kundföretaget in en interims konsult i 6-12månder under tiden vi eller ni hittar en ersättare för den ”öppna” positionen.

 

Fem tips vid val av bemanningsföretag i Kristianstad;

  1. Välj ett bemanningsföretag i Kristianstad där ni som kund känner er prioriterade
  2. Stäm av så både ni som kund och bemanningsföretaget har samma förväntningar på resultat och tidsplan.
  3. Kräv kontinuerlig återkoppling veckovis, vad har hänt, vad har bemanningsföretaget gjort och vad händer nästa vecka? Ibland kan två avstämningar i veckan behövas om tidsplanen är snäv.
  4. Viktiga att du som rekryterande chef får en bra känsla och dialog med konsultchefen. Kommunikation är A och O i en bemanningsprocess. Eftersom det är tre eller fler personer inblandade kommer dialogen ske mer frekvent mellan konsult, bemanningsföretaget och ni som kund.
  5. Låt bemanningsföretaget berätta om referenscase med liknande roller, företag eller branscher som de tidigare gjort lyckade hyr-rekryteringar eller bemanningspooler.

 

Har du frågor kring hur vi på Maxkompetens kan hjälpa er med bemanning, hyr-rekryteringar, bemanningspooler eller interim kan du kontakta något av våra kontor i Sverige! Växjö, Borås, Stockholm, Halmstad och Kristianstad.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar