Redovisningsekonom

Vi hjälper er med rekrytering av redovisningsekonom

Behöver ert företag hyra eller rekrytera en redovisningsekonom?

Vi vet att det händer otroligt mycket inom ekonomi & finans i och med digitalisering, effektivisering och outsorcing till andra länder. Dagens ekonomifunktioner arbetar helt annorlunda idag än tidigare och kraven på lean, effektivisering och kontroll är än mer i fokus. Idag ställs helt andra krav på ekonomiavdelningen och företagens ekonomistyrning. Maxkompetens har sedan 2003 rekryterat och bemannat hundratals personer med ekonomikompetens. Är du i behov av att rekrytera en redovisningsekonom? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hyr in redovisningsekonom tillfälligt eller långsiktigt?

Maxkompetens har lång erfarenhet att hyra ut ekonomer till stora som mindre ekonomiavdelningar. Vi arbetar med värdegrundsbaserad rekrytering för att bli så träffsäkra som möjligt i vårt urval av kandidater. Detta innebär att vi matchar kandidaternas personliga egenskaper och kompetens mot kundföretagets team och ledarskap. Vid uppstart av ett rekryteringsuppdrag skapar vi oss en helhetsbild kring ert företag, kultur, värderingar, motivation och behov, för en lyckad rekrytering. Ju bättre vi känner till er som företag och olika befattningar, desto bättre kandidater kan vi presentera.

Rekrytering av redovisningsekonom

Maxkompetens rekryterar ekonomifunktioner med flexibla konsulter inom kundreskontra, leverantörskontra, controllers och redovisningsekonomer. Ekonomiavdelningar oavsett storlek är ofta sårbara vid personalförändringar som sjukskrivning, föräldraledighet eller arbetstoppar vid uppköp och sammanslagningar. Därför hjälper vi ekonomiavdelningar med antingen rekrytering av redovisningsekonom eller hyr-rekrytering av redovisningsekonomer.

Hyr-rekrytering, hur fungerar det?

Det är inte komplicerat! Hyr-rekrytering eller hyr först och rekrytera sen är precis vad det låter som. Ni hyr in en konsult via Maxkompetens enligt överenskommelse och ni har möjlighet att rekrytera över personen efter periodens slut. Det är ett ypperligt tillfälle för dig som ekonomichef eller redovisningschef att testa personens kvalifikationer i praktiken. Du får möjlighet att prova dina framtida anställda helt riskfritt. Om personen har överträffat era förväntningar har ni möjlighet att rekrytera över personen tidigare, det kallar vi hyr-köp. Ert företag kanske inte vet hur framtiden kommer se ut eller hur länge ni har behov av rekrytering? Inga problem, det är en flexibel konsultlösning och ni hyr in konsulten så länge ni behöver!

Säkerställ rätt kompetens av ekonomikonsult?

Maxkompetens är experter att matcha kandidaters hårda och mjuka värden. Med andra ord tidigare arbetslivserfarenhet, kompetenser och personliga egenskaper med er företagskultur och ledarskap. Majoriteten av alla företag och ekonomiavdelningar vi hjälper har behov av konsulter eller kandidater som arbetar med

Våra redovisningskonsulter eller redovisningsekonomer arbetar med redovisning gällande in och utbetalningar. Såklart en hel del andra ekonomiska aktiviteter också! I större företag med fler bolag är det inte ovanligt att våra konsulter ansvarar för fler än ett bolags redovisning, när det kommer till att upprätta månadsbokslut, inkomstdeklarationer och årsredovisningar. Variationen och komplexiteten avgör såklart konsultens arbetslivserfarenhet. Dialog med företagets ledning kring avvikelser eller att samarbeta med företagets revisor.

Systemvana och erfarenheter från specifika ekonomisystem som Oracle, SAP, VISMA eller Agresso är vanligt förekommande bland våra konsulter. Eller redovisningsprinciper som K2, IFRS eller K3.

Inom vilka branscher hyr vi ut ekonomikonsulter?

Vi rekryterar redovisningsekonomer till de flesta branscher. Storleken på företagen varierar lika mycket, från börsnoterade bolag till mindre familjeägda bolag med en mindre ekonomifunktion. Majoriteten av våra kunder ser ett stort värde att själva ha kontroll över sin ekonomifunktion vilket också ger en sårbarhet om arbetsbelastningen ökar eller om sjukfrånvaro uppstår. Mindre företag har ofta en längre önskelista, redovisningsekonomen måste kunna utföra och hjälpa till med fler arbetsuppgifter och ibland innehar den titeln som både redovisningsekonom, controller och ekonomichef. Större företag har helt klart mer renodlade arbetsuppgifter vilket är förståeligt.

Vad är skillnaden mellan redovisningsekonom och redovisningskonsult?

Arbetsuppgifterna och kompetensen är mer eller mindre lika. En redovisningskonsult arbetar på ett redovisningsföretag som hjälper flera mindre företag i en mer konsultativ roll. Konsulten stöttar och hjälper företag med deras årsbokslut eller under perioder mer högre arbetsbelastning hos kundföretaget. Att arbeta som redovisningskonsult är väldigt spännande eftersom konsulten träffar många olika företag och kontaktpersoner men också utmanande med olika typer av verksamheter, rutiner och olika erfarenheter kring hur redovisningen ska struktureras upp.

Konkurrensen att rekrytera redovisningsekonom?

Senaste åren har det funnits ett stort behov att rekrytera kandidater inom ekonomi, lön och redovisning. Det kommer hela tiden nya direkt, lagar och regler som ska efterlevas och komplexiteten bland företags bolagstruktur blir allt mer komplexa viket också ställer högre krav på företagens redovisning. Den tidigare ”bilden” om att ekonomipersonal skulle vara tråkiga är helt fel. Socialkompetens är väldigt viktigt inom ekonomifunktionen, att vara serviceminded och hantera interna som externa kontaktytor både supporterande men likaså konsulterande. De bästa redovisningsekonomerna söker sällan arbete själva utan vi som rekryterings- och bemanningsföretag måste uppvakta dessa personer för att sälja in ert företag och dess möjligheter att arbeta hos er.

Vilken ekonomikompetens behöver ni rekrytera?

Vi vet att det händer otroligt mycket inom ekonomi & finans i och med digitalisering, effektivisering och outsorcing till andra länder. Dagens ekonomifunktioner arbetar helt annorlunda idag än tidigare och kraven på lean, effektivisering och kontroll är än mer i fokus. Idag ställs helt andra krav på ekonomiavdelningen och företagens ekonomistyrning. Maxkompetens har sedan 2003 rekryterat och bemannat hundratals personer med ekonomikompetens.

Exempel på ekonomitjänster som Maxkompetens rekryterar och bemannar: Ekonomichef, Finanschef, redovisningschef, lönechef, Controllers, redovisningsekonom, redovisningsspecialist, redovisningsekonom, lönespecialist, löneadministratör, ekonomer och backoffice.

Rekrytering med Maxkompetens

Maxkompetens är ett rikstäckande rekryteringsföretag som tillsatt hundratals rekryteringar runt om i Sverige. Vi har lång erfarenhet av värdegrundsbaserad rekrytering och vi har tillsatt positioner inom flera kompetensområden och branscher sedan 2003,  IT Rekrytering, IT & Teknik, Försäljning & Marknad, Ekonomi, HR, Industri & Logistik, Kundtjänst, Bygg & Fastighet, Chefsrekrytering.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar