Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

giorgio-trovato-_XTY6lD8jgM-unsplash

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella talanger och håller dem engagerade på en konkurrensutsatt arbetsmarknad. 

Hos Maxkompetens tror vi på att skapa en arbetsplats som erbjuder unika förmåner för att tillfredsställa våra interna medarbetare. Vi har ett generöst program för friskvård och på flera av våra kontor tränar vi gemensamt under arbetstid ett par gånger under veckan. Ett annat exempel på hur vi på Maxkompetens arbetar för att visa uppskattning för vår interna personal är vår ”Dag för Dig” där våra medarbetare får en betald ledig arbetsdag per år. Under ”Dag för Dig” väljer varje medarbetare själv hur de vill fylla denna dag för att ladda sina egna batterier – utan att behöva meddela sin närmaste chef precis vad de gör. Detta ger våra medarbetare en möjlighet att ta hand om sig själva och upprätthålla en balans mellan arbetsliv och privatliv. 

Men det finns många andra exempel på förmåner och erbjudanden som kan stärka arbetsplatsens attraktivitet. Det kan vara olika program för karriärsutveckling, möjlighet att arbeta från utomlandskontor under en viss period, friskvårdsbidrag, kaffe-abonnemang, tillåtelse att ta med sitt djur till kontoret eller till och med att erbjuda betald ledighet när man köper ett nytt husdjur och behöver vara hemma för att anpassa den nya familjemedlemmen till sitt hem. 

Genom att erbjuda en attraktiv och unik arbetsmiljö som är i linje med företagets värderingar och verksamhet kan du sticka ut mot konkurrenterna och attrahera de bästa talangerna. Det handlar om att kommunicera och tydligt positionera din arbetsplats som en plats där medarbetarna trivs och har möjlighet att utvecklas. 

På Maxkompetens är vi engagerade i att hjälpa företag att utveckla sin Employer Value Proposition och skapa en attraktiv arbetsplats. Genom vår Värdegrundsbaserade Rekrytering hjälper vi företag att hitta medarbetare som delar deras värderingar och kan bidra till företagets framgång. Vi tror att en stark och tydlig EVP är en viktig del av att bygga ett framgångsrikt företag. 

Så våga lyfta fram vad som gör ditt företag unikt och skapa en arbetsplats som attraherar och behåller talanger. Genom att erbjuda en stark Employer Value Proposition kan du differentiera dig från konkurrenterna och bygga ett framgångsrikt företag.


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Tips till dig som är nyexaminerad och nu ska söka jobb!

Grattis, du har äntligen avslutat dina studier och nu står nästa utmaning runt hörnet! Att vara nyexaminerad och på väg ut i arbetslivet är en spännande tid fylld av möjligheter. Innan du ger dig ut och söker ditt första jobb, ta dig tid att fundera över vad som är viktigt för dig i en arbetsplats....

Referenser - Relevant i dagens rekryteringsprocess? 

Som en pålitlig rekryteringspartner förstår vi på Maxkompetens vikten av att hitta rätt person för rätt tjänst. Vi lägger stor vikt vid kandidatens personlighet och strävar efter att leverera en högklassig och pålitlig service, grundad i vårt värdegrundsbaserade arbetssätt. En viktig del av vår rekryteringsprocess är referenstagning, och i den här artikeln vill vi belysa...

Så skapar du en framgångsrik arbetsansökan: Tips och råd för att sticka ut och öka dina chanser att nå fram

Att skriva en imponerande arbetsansökan kan vara avgörande för att få ditt drömjobb. Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller har ansökt till många jobb utan framgång, finns det några viktiga saker att tänka på för att göra din ansökan mer attraktiv och slagkraftig. Först och främst är det viktigt att veta var du...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar