Maxkompetens tipsar: Så skapar du bästa förutsättningar för företaget under sommarperioden!

pexels-content-pixie-2736543

Sommaren är inte bara en tid för att njuta av solen och semestern, det är också en tid när många företag behöver säkra upp sin personalstyrka med sommarvikarier. Att säkerställa en smidig övergång och inkludera extrapersonal i företagets verksamhet är avgörande för att skapa en effektiv sommarperiod. Desto tidigare du sätter igång, desto bättre! Oavsett om du anställer sommarvikarier själv eller genom en HR-partner finns det flera viktiga aspekter att tänka på för att göra sommaren så produktiv och problemfri som möjligt.

Inkludera era sommarvikarier i arbetsgruppen

Att se till att era sommarvikarier känner sig inkluderade och välkomna är avgörande för att skapa en positiv arbetsmiljö och för att säkerställa att de når sin fulla potential. Genom att följa några enkla steg kan du underlätta övergången för sommarvikarierna:

• Var lyhörd och närvarande under övergångsperioden, och se till att chefer och arbetsledare är tillgängliga för att svara på frågor och ge vägledning.
• Förbered den befintliga personalen på när sommarvikarierna kommer, och uppmuntra till att skapa en välkomnande atmosfär.
• Var uppmärksam på eventuella oklarheter eller problem och agera snabbt för att lösa dem, vilket skapar trygghet och förtroende hos sommarvikarierna.

Genom att inkludera sommarvikarierna på ett aktivt sätt i arbetsgruppen skapar ni en starkare och mer samarbetsvillig personalstyrka, vilket i sin tur leder till ökad produktivitet och trivsel på arbetsplatsen.

Avtal och försäkringar: viktiga aspekter att överväga

Beroende på om du anställer sommarvikarier själv eller genom en HR-partner, är det viktigt att ha koll på vilka avtal och försäkringar som gäller. Om du anställer själv bör du vara medveten om olika anställningsformer såsom semestervikariat, särskild visstidsanställning eller säsongsanställning, och säkerställa att du följer relevanta kollektivavtal och lagar.

Om du väljer att använda en HR-partner, kan du luta dig tillbaka och låta dem ta hand om dessa administrativa uppgifter. Genom att outsourca rekryteringsprocessen till en erfaren leverantör kan du säkerställa att du får tillgång till kvalificerad personal utan att behöva oroa dig för komplexa avtalsfrågor. 

Säkerhetsrutiner: skydda ditt företag och dina anställda

Under sommaren är det också viktigt att vara extra uppmärksam på säkerhetsaspekterna. Sommarperioden kan locka till sig bedragare och kriminella som ser en ökad personalomsättning som en möjlighet att agera. Det är därför viktigt att tydligt kommunicera företagets säkerhetsrutiner till sommarvikarierna och ge dem den vägledning de behöver för att agera vid eventuella incidenter eller misstänkta bedrägerier.

På Maxkompetens har vi arbetat som HR-partner till stora och små företag från norr till syd i över 20 år. Vi har hjälpt bolag från en rad olika branscher och har god erfarenhet av att hantera såväl hela som delar av rekryteringsprocessen av semestervikarier. Vår bakgrundskontrolltjänst innebär att vi använder avancerade algoritmer för att analysera personliga uppgifter och ge dig tydliga och pålitliga besked om kandidaterna, allt i enighet med GDPR.

Avstämning vid sommarperiodens slut: lär av erfarenheterna

När sommarperioden närmar sig sitt slut är det en bra idé att göra en avstämning för att utvärdera hur det har gått och identifiera eventuella förbättringsområden inför framtiden. Genom att genomföra en exit-intervju eller liknande utvärdering med sommarvikarierna kan du få värdefull feedback som kan användas för att optimera processerna inför kommande sommarperioder eller andra behov av extra bemanning. 

Med Maxkompetens som din HR-partner kommer ansvarig konsultchef hantera avstämningen och du levereras en tydlig sammanställning vid periodens slut. 

Varför ta hjälp av en HR-partner?

Att anlita en HR-partner som Maxkompetens är det enklaste sättet att säkerställa att du får tillgång till kvalificerad personal under sommaren. Vi tar hand om hela rekryteringsprocessen åt dig, vilket sparar dig tid och resurser samtidigt som du får tillgång till kompetent personal som matchar dina behov och kravspecifikationer. Med vår erfarenhet och expertis kan du tryggt överlåta rekryteringsprocessen till oss och fokusera på att driva ditt företag framåt.

Slutsats

Att säkerställa bästa förutsättningar för ditt företag under sommarperioden handlar om mer än bara att täcka upp vakanser. Det handlar om att skapa en inkluderande arbetsmiljö, att ha kontroll över avtals- och försäkringsfrågor, att skydda företaget mot potentiella risker och att lära av erfarenheterna för att ständigt förbättra processerna. Genom att ta hjälp av en erfaren HR-partner som Maxkompetens kan du säkerställa en smidig och effektiv sommarperiod för ditt företag, samtidigt som du får tillgång till kompetent personal som bidrar till företagets framgång.


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Så skapar du en framgångsrik arbetsansökan: Tips och råd för att sticka ut och öka dina chanser att nå fram

Att skriva en imponerande arbetsansökan kan vara avgörande för att få ditt drömjobb. Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller har ansökt till många jobb utan framgång, finns det några viktiga saker att tänka på för att göra din ansökan mer attraktiv och slagkraftig. Först och främst är det viktigt att veta var du...

Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella...

10 Krav du Bör Ha på en Rekryteringspartner

När du väljer en rekryteringspartner är det avgörande att ha tydliga förväntningar för att säkerställa att ni får den bästa matchningen för era rekryteringsbehov. Här är 10 krav du bör ha på din rekryteringspartner: Öppenhet och Transparens: Kräv att din rekryteringspartner agerar med ärlighet och öppenhet genom hela processen. Tydlig Kommunikation: En pålitlig partner håller...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar