Hur får du jobbet – fem saker som vi rekryterare uppskattar

pexels-fauxels-3184420

Som rekryterare vet vi på Maxkompetens hur viktigt det är för arbetssökande att sticka ut i den konkurrensutsatta arbetsmarknaden. För att hjälpa dig på vägen vill vi dela med oss av fem viktiga egenskaper som vi som rekryterare uppskattar och letar efter hos våra kandidater. 

  1. Äkta motivation: Vi vill försäkra oss om att du sökt det aktuella jobbet på grund av faktiskt intresse och motivation, och inte bara för att det inte finns något annat tillgängligt. Vårt första tips till dig är därför att vara ärlig mot och med dig själv. Fokusera på att hitta ett jobb där arbetsuppgifterna motiverar dig tillräckligt mycket för att din entusiasm ska synas och kännas för andra. Var tydlig med vad som gör dig nöjd och engagerad i arbetslivet. Att vara äkta i din motivation är grunden för att du ska trivas på arbetsplatsen. 

  2. Relevanta kompetenser: Som rekryterare kommer vi vilja säkerställa att du har den kompetens som behövs för att utföra arbetet väl. När du söker jobb är det viktigt att du matchar de specificerade kraven som står i arbetsannonsen. Var noggrann med att förklara din kompetens i ansökan och använd med fördel konkreta exempel. Det är minst lika viktigt att tänka på det här under intervjun! Det är din chans att visa att du är den rätta personen för jobbet. 

  3. Bidra till företagets kultur: Vi letar efter kandidater som kompletterar teamet och företagskulturen med sina unika perspektiv. Det är viktigt att du vågar vara dig själv under rekryteringsprocessen. Om du inte passar in som den du är, kanske jobbet inte är rätt för dig. Innan rekryteringsprocessen är det bra att lära känna arbetsgivarens värderingar och se till att du kan stå för dem. Att dela samma värderingar är avgörande för att trivas på arbetsplatsen. 

  4. Potential för företagets framtida tillväxt: Vi vill veta om du har samma ambitioner och mål, och vill växa tillsammans med företaget du söker dig till. Var återigen ärlig med dig själv och reflektera över din närmaste framtid på jobbet. Vill du utvecklas inom organisationen? Dela med dig av dina ambitioner och fråga om det finns möjligheter för karriärutveckling. Rekryteraren vill känna trygghet i att du ser en framtid tillsammans med företaget. 

  5. Flexibilitet och anpassningsförmåga: Visa att du är anpassningsbar och har en flexibel inställning till förändringar. Arbetslivet kan vara dynamiskt och det är viktigt att du kan hantera olika situationer med ett positivt och lösningsorienterat synsätt. Att vara öppen för nya utmaningar och att kunna anpassa dig till olika arbetsmiljöer är något vi som rekryterare värderar högt. 

Med dessa insikter om vad rekryterare värdesätter mest kan du nu gå in i jobb sökandet med en tydligare förståelse för vad som krävs för att sticka ut. Fundera noga över din egen motivation, dina framtidsplaner, hur du passar in i olika arbetskulturer och vilken kompetens du besitter. Använd denna kunskap både när du läser platsannonser och väljer vilka roller du ska söka, samt när du är mitt i rekryteringsprocessen. Var ärlig och visa din genuina passion för det du söker, och låt dina unika färdigheter lysa igenom i din ansökan och under intervjuerna.  

Genom att vara medveten om vad rekryterare söker har du möjligheten att verkligen sticka ut och öka dina chanser att få det jobb du drömmer om. Så ge det ditt allt, var dig själv, och låt oss på Maxkompetens vara med dig på resan mot din framtida karriär. Tillsammans kan vi nå dina mål och hjälpa dig hitta rätt jobb för dig!  


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Så skapar du en framgångsrik arbetsansökan: Tips och råd för att sticka ut och öka dina chanser att nå fram

Att skriva en imponerande arbetsansökan kan vara avgörande för att få ditt drömjobb. Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller har ansökt till många jobb utan framgång, finns det några viktiga saker att tänka på för att göra din ansökan mer attraktiv och slagkraftig. Först och främst är det viktigt att veta var du...

Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella...

Maxkompetens tipsar: Så skapar du bästa förutsättningar för företaget under sommarperioden!

Sommaren är inte bara en tid för att njuta av solen och semestern, det är också en tid när många företag behöver säkra upp sin personalstyrka med sommarvikarier. Att säkerställa en smidig övergång och inkludera extrapersonal i företagets verksamhet är avgörande för att skapa en effektiv sommarperiod. Desto tidigare du sätter igång, desto bättre! Oavsett...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar