Friskvård – En Investering i Hälsa och Produktivitet

pexels-victor-freitas-703012

Hos Maxkompetens tror vi på att våra medarbetares hälsa och välmående är nyckeln till en framgångsrik och produktiv arbetsplats. Vi förstår vikten av att investera i våra medarbetares hälsa, och ett av våra sätt att göra detta är genom vårt generösa friskvårdsbidrag på 4800 kr per år för alla våra anställda, oavsett om de är interna medarbetare eller konsulter. I denna artikel berättar vi mer om varför friskvård är så viktigt och hur det påverkar både våra medarbetares individuella välbefinnande och företagets framgång.

Friskvård för Bättre Hälsa, Minskad Stress och Ökad Produktivitet

Friskvård handlar om att främja och upprätthålla hälsa genom fysisk aktivitet och sunda livsstilsval. Det handlar inte bara om att förebygga sjukdomar utan också om att må bättre både fysiskt och mentalt. Genom regelbunden träning och en hälsosam livsstil kan vi uppnå positiva effekter på såväl den psykiska som den fysiska hälsan.

Regelbunden fysisk aktivitet har en bevisad förmåga att minska nivåerna av stresshormonet kortisol i kroppen. Detta leder till ökad mental klarhet och bättre förmåga att hantera arbetsrelaterad stress. För arbetsgivare innebär det att friska och aktiva medarbetare är mer benägna att arbeta effektivt och hantera utmanande situationer på ett konstruktivt sätt.

Kostnader av Ohälsa

För företag är kostnaderna för ohälsa betydande. Sjukskrivningar är en synlig kostnad, men det finns också dolda kostnader. En långtidssjukskriven medarbetare kan kosta mer än 100 000 kronor i minskad arbetsförmåga innan och efter sjukdomsperioden. Forskning visar att inaktiva medarbetare med dålig kondition endast använder 20-25 % av sin maximala kapacitet på arbetsplatsen, vilket innebär att mycket potential går förlorad. Sömnlöshet och andra hälsoproblem kan leda till betydande produktivitetsförluster. Rökning och liknande ohälsosamma vanor är också kostsamma för både arbetsgivare och anställda.

Satsningen på Friskvård hos Maxkompetens

Som en del av vårt engagemang för våra medarbetares hälsa erbjuder Maxkompetens alla våra anställda, inklusive våra konsulter, ett generöst friskvårdsbidrag på 4800 kr per år. Vi tror att investeringen i våra medarbetares hälsa är en investering i vår framgång som företag. Genom att stödja våra medarbetare i deras strävan efter bättre hälsa och välbefinnande, skapar vi en arbetsmiljö där alla kan blomstra och göra sitt bästa.

Sammanfattningsvis är friskvård inte bara en förmån utan en nödvändighet för både individer och företag. Genom att satsa på friskvård kan företag minska sjukfrånvaron, öka produktiviteten och stödja medarbetarnas välmående. På Maxkompetens är vi stolta över att erbjuda våra medarbetare möjligheten att investera i sin hälsa, och vi är övertygade om att detta är en viktig faktor bakom vår framgång som företag.


Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Tips till dig som är nyexaminerad och nu ska söka jobb!

Grattis, du har äntligen avslutat dina studier och nu står nästa utmaning runt hörnet! Att vara nyexaminerad och på väg ut i arbetslivet är en spännande tid fylld av möjligheter. Innan du ger dig ut och söker ditt första jobb, ta dig tid att fundera över vad som är viktigt för dig i en arbetsplats....

Referenser - Relevant i dagens rekryteringsprocess? 

Som en pålitlig rekryteringspartner förstår vi på Maxkompetens vikten av att hitta rätt person för rätt tjänst. Vi lägger stor vikt vid kandidatens personlighet och strävar efter att leverera en högklassig och pålitlig service, grundad i vårt värdegrundsbaserade arbetssätt. En viktig del av vår rekryteringsprocess är referenstagning, och i den här artikeln vill vi belysa...

Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar