Key Account Manager

Vi hjälper dig med rekrytering av Key Account Managers

Behöver ditt företag rekrytera en Key Account Manager?

Vi på Maxkompetens är ett rekrytering och bemanningsföretag som är specialister på rekrytering av säljare och Key account managers. Vi rekryterar och bemannar säljare med fokus storkund och nykelkunder till olika branscher. De bästa säljarna sitter redan idag på arbete och det krävs en uppsökande kontakt eller heanhunting för att attrahera rätt key account manager. En rekryteringsprocess är tidskrävande och en felrekrytering kan vara mycket kostsam för ditt företag, speciellt en key account manager som ofta betalar av sig efter 6-12månader beroende på bransch, produkt, tjänst eller företag. Vi har hjälpt hundratals företag att rekrytera de bästa Key account managers runt om i Sverige. Konkurrensen om de bästa kandidaterna är stenhård och tack vare vårt nätverk och gedigna search-metodik hjälper vi ert företag att rekrytera er nästa Key account manager. Vi säkerställer er framtida kompetensförsörjning genom en väl förankrad och kvalitetssäkrad rekryteringsprocess. Är du i behov av en Key Account Manager? Tveka då inte på att kontakta oss så hjälper vi dig!

Rekrytera rätt Key Account Manager?

En Key account manager behöver djup kunskap om sin bransch och förståelse för sina kunders verksamhet, utmaningar och möjligheter. Key account managern behöver en strategisk höjd för att säkerställa företagets nyckelkunder och hungern att bearbeta och föra dialog med kundföretagens nyckelpersoner och beslutsfattare. En riktigt duktig Key account manager håller kunden i hand och lägger en strategisk kundplan för att stärka och säkerställa ett långsiktigt samarbetet.

Behöver du rekrytera en Key Aaccount Manager i Sverige?

Maxkompetens är ett rekryteringsföretag med kontor på fem orter i Sverige som har långerfarenhet av rekrytering inom försäljning och marknad. Vi har kontor i Stockholm, Växjö, Borås & Göteborg, Halmstad och Kristianstad. Maxkompetens har rekryterat säljkandidater inom försäljning, tex. Innesäljare, account manager, key account manager, affärsutvecklare och försäljningschefer sedan 2003.

Vi har ett gediget nätverk av Key account managers och våra rekryteringskonsulter träffar säljare, KAM och account managers som är kreativa, personliga, orädda, tydliga och drivna – säljare som presterar väl under press och som är hungriga att hitta nya affärer och lösningar. Vi på Maxkompetens vill lära känna ditt företag för att rekrytera rätt Key account manager just för ert företag!

Inom vilka branscher rekryterar vi säljare?

Maxkompetens rekryterar Key account managers till flera branscher. Senaste åren har det funnits ett stort behov inom IT och Teknik att stärka teamet med seniora Key account managers. Främsta anledningen varför våra kunder ber om hjälp vid rekrytering är att hitta hybriden av en driven KAM med teknisk kompetens och intresse kring IT och teknik. Det handlar både om att sälja, supportera komplexa system, förhandla avtal och kontrakt, hantera extern och intern kommunikation, framtagande av rapporter kopplat till företags nyckelkunder och samarbeta med övriga säljorganisationen. Den viktigaste egenskapen hos en Key account manager är rätt inställning, driv och förmågan att vilja lära sig nya områden och inte minst att ha en samsyn kring företagskultur för bästa matchning till ert företag.

Vad är skillnaden mellan Account manager och Key account manager?

Det går inflation i alla olika titlar inom säljyrket. Kärt barn har många namn inom försäljning och det har aldrig funnits så många olika titlar som idag. Det är en djungel och ska vi vara krassa handlar säljyrket om en och samma sak! Ofta är det rekryterande företaget som många gånger försöker få rollen att låta bättre än vad den är. Skillanden mellan account manager och Key account manager handlar främst om mängden kunder och företag personen bearbetar och ansvarar för. Däremot krävs många likvärdiga egenskaper och arbetsuppgifter som prospektering och sökandet av nya kunder. Ringa och boka kundbesök. Presentera och sälj in dig, företag och din portfölj för att sedan följa upp offert, signa avtal och därefter underhålla och utveckla kundrelationen.

Hur väljer du rätt rekryteringsbolag?

Våra kunder beskriver oss som rekryteringsföretaget och bemanningsföretaget som är ”tillräckligt stor” för att nå ut till den breda massan av key account managers och har resurserna för att lyckas hitta specialister/spjutspetsprofiler samt hantera större volymer, samtidigt som vi är ”tillräckligt små” för att bibehålla en personlig relation där ni som kund får extremt hög attention och där vi är snabbfotade nog att alltid följa de förändringar som sker hos er, hastigt uppkomna behov men också proaktivt möta de förändringar som övergripande sker på arbetsmarknaden. Rekrytering av Key account manager ska ske efter era villkor och därför jobbar vi med flexibilitet och kommunikation som ledord.

Hur säkerställs rätt säljkompetens vid rekrytering?

För att bli så träffsäkra som möjligt i vårt urval av Key account managers arbetar vi med värdegrundsbaserad rekrytering. Detta innebär att vi matchar kandidaternas personliga egenskaper och kompetens mot kundföretagets team och ledarskap. Vid uppstart av ett rekryteringsuppdrag skapar vi oss en helhetsbild kring företaget, kultur, värderingar, motivation och behov, för en lyckad rekrytering. Ju bättre vi känner till er som företag och olika befattningar, desto bättre kandidater kan vi presentera för er nästa Key account manager. 

Hur fungerar vår rekryteringsprocess?

Vi som rekryteringsföretag planerar rekryteringsprocessen i detalj och fastställer en gemensam tidsplan, aktivitetsplan och kommunikationsplan. Det är viktigt för oss att vi redan i detta tidiga skede är överens om när vi vill utföra vad i processen och hur vi ska kommunicera. Vi är lyhörda inför era önskemål och upprättar rekryteringsuppdraget tillsammans. Vi vet hur viktigt det är att hitta rätt Key account manager. Med vår effektiva rekryteringsprocess kan vi säkerställa detta, från första kontakt på Linkedin in till referenstagning. Vi anpassar rekryteringsprocessen efter era önskemål och tar gärna fullt ansvar för hela rekryteringsprocessen av Key account manager.

Vad betyder kompetensbaserad rekrytering?

Att rekrytera strukturerat och kompetensbaserat handlar i stort om att kunna rekrytera Key account manager efter kompetens utan att låta några andra ovidkommande faktorer påverka processen med målet att rekrytera den mest lämpade personen för tjänsten. För att göra det krävs objektivitet och vår utbildning och gedigna erfarenhet tillsammans med verktyg och mallar skapa de bästa förutsättningar för det kompetensbaserade perspektivet i rekryteringsprocessen.

Vi arbetar med strukturerade intervjuer där samtliga kandidater får samma grundfrågor – en förutsättning för en kompetensbaserad intervju och att kandidaterna mer objektivt ska kunna jämföras med varandra. Stor vikt läggs vid att bedöma kandidaternas kapacitet och förväntade beteende. Genom att klargöra tidigare prestationer och beteende ökar sannolikheten att göra en korrekt bedömning om kommande arbetsinsatser och beteende. Tjänstens kravprofil och befattningsbeskrivning ligger självklart till grund för den bedömning som görs av den intervjuade Key account manager kandidaten.

Bemanning eller Hyr-rekrytering av Key account manager?

Maxkompetens som bemanningsföretag erbjuder Hyr-rekrytering av Key account manager. Hyr först och rekrytera sen är precis vad det låter som. Ni hyr in en Key account manager via Maxkompetens enligt överenskommelse och ni har möjlighet att rekrytera över personen efter periodens slut. Det är ett ypperligt tillfälle för dig som försäljningschef att testa personens kvalifikationer i praktiken. Du får möjlighet att prova dina framtida anställda helt riskfritt. Om personen har överträffat era förväntningar har ni möjlighet att rekrytera över personen tidigare, det kallar vi hyr-köp. Ert företag kanske inte vet hur framtiden kommer se ut eller hur länge ni har behov av bemanning? Inga problem, det är en flexibel konsultlösning och ni hyr in key account managern så länge ni behöver!

Headhunting av Key account managers?

Maxkompetens startar alltid urvalet i våra rekryteringsprocesser genom att leta i vårt befintliga nätverk av Key account managers. Vi avsätter den tid som krävs i varje rekryteringsuppdrag till vår searchprocess för att säkerställa de bästa kandidaterna i urvalet. Det bästa säljarna byter inte själva jobb och vi hjälper er att hitta och sälja in just ert företag. Vilka utvecklingsmöjligheter som finns hos er och vad ni kan erbjuda er nästa säljkollega.

Rekryteringskonsulten är utbildade i hur vi på bästa sätt rekryterar de mest lämpade säljarna kanaler så som LinkedIn, tidigare urval/nätverk och vår egen kandidatdatabas. Vi arbetar tätt med befintligt nätverk och ber alltid om tips på intressanta sälj-kandidater i deras nätverk. Vi arbetar också kontinuerligt med social-selling i syfte att varje rekryterare marknadsför Maxkompetens, utannonserade tjänster och synliggör sig för sitt nätverk för bästa rekryteringsresultat.

Vi skapar ett strukturerat upplägg i rekryteringsprocessen utifrån önskad kompetens och övrig information i kravprofilen. Tex.  I vilka organisationer, bolag, verksamheter finns den önskade kompetensen idag?  Vilka olika titlar på tjänster finns som inkluderar den önskade kompetensen?  Vi dokumenterar denna information och vi sammanställer hur många kandidater med relevant bakgrund vi tittat på, hur många vi inlett en dialog med och hur många som visat tjänsten sitt intresse, ett underlag ni självklart får ta del av. Vi låter er också ta del av återkoppling vi får av kontaktade personer gällande ert företag, varumärke och tjänsten.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar