Jobb Uppsala

Fundera du på att byta jobb i Uppsala?

Hitta ett nytt Jobb Jobb Uppsala med MaxKompetens

Arbetsmarknaden för Jobb Uppsala?

Enligt arbetsförmedlingen statistik beräknas arbetslösheten att sjunka under 2022 och det ger dig som letar efter Jobb Uppsala, antingen om du vill byta eller söka helt nytt jobb goda chanser i framtiden. Exempel på branscher som har ett ökat behov i framtiden är sjukvård, industri och bygg. Vidare menar arbetsgivare att det är svårt att hitta rätt personer utifrån erfarenhet och utbildning, vilket också tyder på att arbetslösa idag har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Kandidatens marknad för Jobb Uppsala

Senaste tio åren har rörligheten på arbetsmarknaden minskat. Färre personer som idag har arbete, utbildning, längre arbetslivserfarenhet, specialistkompetens byter sällan jobb på eget initiativ. Det krävs ofta att ett rekryteringsbolag, HR eller rekryterande chef själv kontaktar personer proaktivt för att sälja in sitt företag, och fråga om personen är öppen för att byta arbete. Därför lägger majoriteten av företag mycket tid och resurser på search och headhunting. Maxkompetens erfarenhet av uppsökande kontakt av kandidater på tex. Linkedin och i våra nätverk är en förutsättning för att hjälpa att företag som vi hjälper med rekrytering och bemanning.

 

Tips för dig som letar efter Jobb Uppsala

Anledningen till att människor letar efter nytt jobb är många. Vår erfarenhet som rekryteringsföretag handlar mycket om personlig utveckling. Alla 1200st personer vi hjälper till nytt jobb varje år vill testa något nytt! Nya arbetsuppgifter, ny arbetsgivare, högre lön, mer flexibla arbetstider, ”bättre” företagskultur eller stress på nuvarande företag påverkar en negativt i sitt privatliv. Om du vill öka dina chanser att bli kontaktad av en rekryterare utan att själv söka nytt jobb ska du skapa/uppdatera din Linkedinprofil likt ett CV. Du kan även ange på din Linkedinprofil att du är ”öppen för att byta Jobb Uppsala” läs mer här. Det är bara rekryterare som betalar för ”linkedin-recruiter” som ser din status om ”öppen för förslag” och personer på ditt nuvarande företag eller närliggande organisationer kommer inte se detta utifrån integritetsskäl.

 

Hur ofta ska jag leta efter nytt jobb i Uppsala?

Stor fråga som finns lika många svar och beror på. Många rekryterare och chefer i Vaxjö anser det positivt att byta jobb mellan åt. Du samlar på dig fler erfarenheter från olika arbetsgivare och kompetensområden vilket är positiv för framtida jobb. Du arbetar upp ditt personliga nätverk med tidigare kollegor, kunder och leverantörer för framtiden. Enligt oss finns det egentligen bara två tumregler hur ofta du ska byta jobb.

  1. Mår du dåligt av ditt nuvarande arbete ska du absolut söka nytt jobb.
  2. Byt inte jobb för ofta. Om du byter jobb med 1-2 års mellanrum hela tiden kan det väcka frågor och funderingar hos rekryterare och arbetsgivare.

Storleken på företaget spelar också roll, om du arbetat 20 år hos en och samma arbetsgivare finns alla möjligheter för internrekrytering och du kan arbeta på olika positioner inom företaget. Motsatsen om du arbetar hos en mindre arbetsgivare finns inte lika många alternativ tyvärr. Däremot kanske arbetsuppgifterna kan vara mer varierande på ett mindre företag.

 

Vill du byta Jobb Uppsala måste du fråga dig själv:

  • Vilken typ av arbetsgivare vill jag arbeta för? Kultur, storlek, bransch osv.
  • Är det arbetsuppgifterna, kollegorna, företagets mål/vision eller produkt/tjänst som är mer eller mindre viktigt för sig?
  • Geografi. Hur långt till jobbet, kommunikationsvägar, flexibla arbetstider och hemmaarbete. Har du längre än 45-60min till jobbet enkel väg kanske det fungerar ett tag, men sedan kommer du ledsna.
  • Vilken lön och förmåner ska få dig att byta? Hur viktigt är din löneutveckling?
  • Vad finns det för utvecklingsmöjligheter om 2-4år? Vad är ditt långsiktiga karriärsmål?

 

Maxkompetens är ett Bemanning och rekryteringsföretag som hjälper personer till nytt jobb i arbetslivet. Letar du efter ett nytt Jobb Uppsala, så finns vi här för att hjälpa dig med processen till att hitta rätt! Genom värdegrundsbaserad rekrytering och bemanning matchar vi rätt kandidater till rätt lediga jobb. Vi är alltid intresserade av dig som vill ta nästa steg i din karriär oavsett vilken kompetens du besitter. Vi rekryterar och bemannar till företag som är verksamma inom flera branscher  IT RekryteringIT & TeknikFörsäljning & MarknadEkonomiHRIndustri & LogistikKundtjänstBygg & Fastighet. Vi har kontor på fem orter i landet, Stockholm, Borås, Vaxjö, Halmstad och Kristianstad.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar