Vågar jag byta jobb? Provanställning vs. Tillsvidareanställning: är det någon skillnad egentligen?

pexels-edmond-dantès-4342496

Att fundera på att byta jobb är något som många av oss gör någon gång i livet. Ibland kan det kännas som att jobbytet kan leda till spännande möjligheter, högre lön och roligare arbetsuppgifter. Samtidigt kan det väcka frågor om den säkerhet man har i sin nuvarande anställning. Varje år byter ungefär en halv miljon människor jobb i Sverige, och anställningstiderna blir allt kortare. Men vad innebär egentligen provanställning och tillsvidareanställning, och hur påverkar det beslutet att byta jobb?

Historiskt sett har människor varit mer benägna att stanna länge på samma arbetsplats. En utredning från Näringsdepartementet visade att år 1998 var den genomsnittliga anställningstiden hela 12 år. Sedan dess har denna siffra stadigt minskat. År 2004 stannade vi i snitt 11 år på en arbetsplats, 2010 i 7 år, och nu är den genomsnittliga anställningstiden omkring 5 år. Detta visar på en förändrad arbetskultur där rörlighet på arbetsmarknaden blir allt vanligare.

Ett vanligt scenario vid jobbyten är att man blir provanställd hos den nya arbetsgivaren. Under provanställningen har både du som anställd och arbetsgivaren rätt att avbryta anställningen utan att uppge något skäl. Provanställningen ger båda parter möjlighet att utvärdera om det är en bra matchning och om kandidaten passar in i arbetsplatsens kultur och dynamik. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att en provanställning inte alltid är ett hinder för att byta jobb, det är möjligt att förhandla om en omedelbar tillsvidareanställning om du till exempel säger upp dig ifrån en sådan.

En tillsvidareanställning erbjuder generellt en högre grad av trygghet och stabilitet. Om du har en tillsvidareanställning har arbetsgivaren en skyldighet att följa uppsägningsregler och motivera ett eventuellt avsked. Det ger dig som anställd en viss trygghet i att du inte kan bli avskedad utan godtagbara skäl. Att ha en fast anställning kan ge en känsla av att vara mer rotad på arbetsplatsen och ökar ofta motivationen att engagera sig i arbetsuppgifterna och bidra till företagets framgång.

Det är viktigt att tänka på att en längre anställningstid på en arbetsplats inte alltid garanterar en tryggare anställning. Om det blir neddragningar på den egna arbetsplatsen spelar det kanske ingen roll att man har en fast anställning och i det läget kan det vara bättre att ha rört på sig för att fortsätta utveckla sin kompetens.

Det är nämligen extremt viktigt att ständigt utvecklas och lära sig nya saker för att öka sina chanser till nya och spännande arbetsmöjligheter. Att byta arbetsgivare ger ofta möjligheten att utvecklas på nya sätt och bredda sin erfarenhet.

När du byter arbetsgivare bör du vara förberedd på att motivera ditt beslut under en intervju. Om du har bytt jobb flera gånger kanske rekryteraren eller arbetsgivaren är nyfiken på varför, och det är en möjlighet för dig att förklara hur du har växt och utvecklats genom dina olika erfarenheter.

Sammanfattningsvis kan jobbytet innebära både möjligheter och osäkerheter. Det viktiga är att du tar dig tid att reflektera över dina mål och vad som är viktigt för dig i en arbetsplats. Att byta arbetsgivare ger dig chansen att testa på ett nytt jobb och se om det passar dig, men du kan givetvis också ha dialogen med din befintliga chef om att du önskar nya utmaningar. Vem vet, kanske finns det möjligheter på den arbetsplats du redan är idag som du inte kände till? Oavsett vilket val du gör är det viktigt att du vågar satsa på det som känns rätt för dig och din karriär.

 


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Tips till dig som är nyexaminerad och nu ska söka jobb!

Grattis, du har äntligen avslutat dina studier och nu står nästa utmaning runt hörnet! Att vara nyexaminerad och på väg ut i arbetslivet är en spännande tid fylld av möjligheter. Innan du ger dig ut och söker ditt första jobb, ta dig tid att fundera över vad som är viktigt för dig i en arbetsplats....

Referenser - Relevant i dagens rekryteringsprocess? 

Som en pålitlig rekryteringspartner förstår vi på Maxkompetens vikten av att hitta rätt person för rätt tjänst. Vi lägger stor vikt vid kandidatens personlighet och strävar efter att leverera en högklassig och pålitlig service, grundad i vårt värdegrundsbaserade arbetssätt. En viktig del av vår rekryteringsprocess är referenstagning, och i den här artikeln vill vi belysa...

Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar