10 Värdefulla Frågor att Ställa Vid en Intervju som Arbetsgivare

pexels-jack-sparrow-5918385

En intervju är ett viktigt tillfälle för dig som arbetsgivare att lära känna en potentiell kandidat och avgöra om personen är rätt för företaget.

Om du arbetar med oss på Maxkompetens som din rekryteringspartner kommer du inför den potentiella intervjun ha presenterats en eller flera kandidater, som våra rekryterare intervjuat vid minst två tillfällen innan ert eventuella möte. Du har således en förkunskap om vem som sitter framför dig och hur dennes tidigare erfarenhet sett ut. Nu är det dags att ställa de avgörande frågorna för att säkerställa att personligheten och kemin passar in i er arbetsplats.

Här är 10 konkreta frågor som kan hjälpa dig under intervjun:

  1. Berätta om dig själv och din erfarenhet relaterat till tjänsten? (Öppen fråga för att låta kandidaten presentera sig mer ingående.)
  2. Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit i ditt arbetsliv? (Fokus på prestationer och motivation.)
  3. Hur skulle du beskriva din arbetssätt och hur du samarbetar med kollegor? (Känn av om arbetssättet matchar företagskulturen.)
  4. Vilka arbetsmiljöer trivs du bäst i och hur ser din ideala arbetsplats ut? (Utred om det är en bra matchning för både kandidaten och ert företag.)
  5. Hur hanterar du utmaningar och konflikter på arbetsplatsen? (Bedöm förmågan att hantera svåra situationer.)
  6. Vad lockar dig mest med den här tjänsten och vårt företag? (Se om kandidaten har forskat om ert företag och har ett genuint intresse.)
  7. Hur ser du på möjligheten till utveckling och karriärprogression? (Bedöm långsiktig potential.)
  8. Kan du ge exempel på när du har tagit egna initiativ för att förbättra arbetsprocesser? (Mät proaktivitet och engagemang.)
  9. Hur balanserar du arbete och fritid för att undvika stress och risk för utbrändhet? (Visa på medvetenhet om hälsa och välbefinnande.)
  10. Har du några frågor till oss där du vill veta mer om företaget eller arbetsplatsen? (Ge möjlighet för kandidaten att ställa sina frågor och utvärdera intresset för ert företag.)

 

Genom att ställa dessa frågor och ha en öppen dialog kan du skapa en bättre förståelse för kandidaten och göra en välgrundad bedömning om hen är rätt för ert företag. Maxkompetens står vid er sida under hela processen och ser till att ni hittar den perfekta matchen för era behov och företagskultur.

Lycka till med intervjun, och tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller önskar ytterligare stöd!


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Tips till dig som är nyexaminerad och nu ska söka jobb!

Grattis, du har äntligen avslutat dina studier och nu står nästa utmaning runt hörnet! Att vara nyexaminerad och på väg ut i arbetslivet är en spännande tid fylld av möjligheter. Innan du ger dig ut och söker ditt första jobb, ta dig tid att fundera över vad som är viktigt för dig i en arbetsplats....

Referenser - Relevant i dagens rekryteringsprocess? 

Som en pålitlig rekryteringspartner förstår vi på Maxkompetens vikten av att hitta rätt person för rätt tjänst. Vi lägger stor vikt vid kandidatens personlighet och strävar efter att leverera en högklassig och pålitlig service, grundad i vårt värdegrundsbaserade arbetssätt. En viktig del av vår rekryteringsprocess är referenstagning, och i den här artikeln vill vi belysa...

Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar