Låt oss vara er HR-partner!

”Vi vet att HR-arbetet ser väldigt olika ut från sågverk till sågverk och har respekt för att den unika ägarens behov ser olika ut. Med den bredd vi erbjuder i vår tjänsteportfölj och med bakgrund mot att vi vet hur viktig ett företags personal är – förmodligen den allra viktigaste tillgången – känner vi oss trygga att kunna bistå med stöd där respektive sågverk behöver det mest.”

Jonas Lundegård, Maxkompetens

Sågtjänst i Syd Medlem - Vi är här för dig!

Oavsett om det handlar om avlastning i de egna rekryteringsprocesserna, möjligheten att avlasta produktionstoppar med bemanningspooler, vidareutveckling av interna HR-processer eller kompetensinventering och successionsplanering för att säkra upp inför framtiden så ser vi på Maxkompetens fram emot att verka som just er HR-partner.

Läs mer om vårt tjänsteutbud!

Rekrytering

Majoriteten av de företag vi hjälper med rekrytering efterfrågar en ”hel” rekryteringsprocess. Det innebär att vi tar fullt ansvar över rekryteringen, från uppstartsmöte, målgruppsanpassad annonsering, search och headhunting till kvalitativ referenstagning, personlighetstester och återkoppling.

På Maxkompetens har vi mångårig erfarenhet av rekrytering i flera branscher och kompetensområden. Vi har bland annat hjälpt företag att tillsätta;

  • Yrkesarbetare med relevant kompetens
  • Arbetsledare
  • Platschefer
  • Diverse specialistroller som kräver search.

 

Tack vare gedigen erfarenhet och vårt breda kontaktnät kan vi attrahera specialistkompetens som annars kan vara tidskrävande och svår att hitta.

Hyr-rekrytering

Kärt barn har många namn, hyr-rekrytering eller hyr först och rekrytera sen är precis vad det låter som.

Ni hyr in en konsult via Maxkompetens enligt överenskommelse och ni har möjlighet att rekrytera över personen efter periodens slut.

Hyr-rekrytering är perfekt när ni behöver en konsult för stunden men vill anställa framöver, då de ofta är svårt att veta hur konjunkturläget eller orderläget ser ut om ett halvår. Hyr-rekrytering går att applicera i flera olika typer av roller.

Det är ett ypperligt tillfälle för dig som arbetsgivare att testa personens kvalifikationer i praktiken. Du får möjlighet att prova dina framtida anställda helt riskfritt.

Om personen har överträffat era förväntningar har ni möjlighet att rekrytera över personen tidigare, det kallar vi hyr-köp.

Bemanningspooler säkerställer er verksamhet med korttidsbemanning vid sjukdom, arbetstoppar och semestrar, men är också ett lysande sätt att säkra upp er interna bemanning.

Bemanningspoolen ger flexibilitet och maximal effektivitet, där ni som kund endast betalar per timme. Tillsammans med er som kund bygger vi upp en anpassad bemanningspool som kan er verksamhet! Konsulterna introduceras, utbildas och är redo varje dag att rycka in där det behövs.

Vi kan bemanna er verksamhet utifrån behov på per dag, veckor eller månadsbasis: ni anger vilka dagar/tider ni behöver resurser och vi skickar en bekräftelse på vilka konsulter som kommer till er.

Våra konsultchefer har ett tätt samarbete med era linjechefer gällande uppföljning kring kvalitet, behov och att allt går enligt plan.

HR-Stöd

Vi har respekt för att arbetet med HR ser olika ut från bolag till bolag. I vissa organisationer finns en intern HR-avdelning och väl genomarbetade rutiner och processer, hos andra ligger ansvarsområdet uppdelat bland olika funktioner.

Att ha fungerande HR-processer är av största vikt, det gäller både som arbetsgivare att efterfölja lagstadgade krav, och för att optimera tid och resurser. Vi vet att felrekryteringar och vakanser är kostsamt för ett företag och genom att
vara en attraktiv arbetsgivare kan ni behålla era medarbetare på längre sikt, men också lättare attrahera nya kompetenser när det är dags att expandera och utveckla bolaget.

I vårt HR-stöd erbjudande anpassar vi oss efter er unika situation. Vi kan bland annat bistå med löpande chefsstöd, kompetensanalys, lönekartläggning, medarbetarsamtal, mallar, befattningsbeskrivningar, HR-hjul och mycket mer.

Låt oss förenkla era processer och ge er mer tid att arbeta med det ni kan allra bäst: er kärnverksamhet.

Bakgrundskontroll

Vi förstår vikten av att hitta rätt person för rätt tjänst; vi lägger stor vikt vid kandidatens personlighet och är måna om att leverera en högklassig och pålitlig service, sprungen ur vårt värdegrundsbaserade arbetssätt.

Screening är också en viktig del i en lyckad rekrytering, och kan spara bolag överraskningar och onödiga utgifter; därför erbjuder vi en unik lösning med smartare bakgrundskontroller – för trygga arbetsplatser, med respekt för integritet.

Som företag förser ni oss med personnummer på den berörda kandidaten/medarbetaren och mottar en analysrapport som bland annat belyser strafförelägganden, åtal, bolagsengagemang, fordonskopplingar, ekonomi och flyttmönster. Analysen är avancerad och med en algoritm identifieras avvikande mönster och en tydlig sammanfattning presenteras.

Du får säkra, snabba och tydliga besked, som möjliggör en effektiv, fördomsfri och trygg rekrytering.

Specialerbjudande till Sågtjänst i Syds medlemmar!

Som en extra förmån erbjuder vi dig som medlemsföretag tillgång till Bakgrundsananlyser till ett rabatterat pris.

För 2 420 kr/rapport levererar vi inom 48 timmar tydliga resultat. (Ordinarie pris 2 995 kr/rapport)

Kontakta ditt lokala kontor redan idag!

Vi har arbetat upp vårt nätverk genom tusentals personliga möten med kundföretag, kandidater och anställda. Våra kunder värdesätter den personliga relationen som leder till kvalitet och engagemang.

Vi ser fram emot att höras!

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar