Så skapar du en framgångsrik arbetsansökan: Tips och råd för att sticka ut och öka dina chanser att nå fram

resume-genius-9si2noVCVH8-unsplash

Att skriva en imponerande arbetsansökan kan vara avgörande för att få ditt drömjobb. Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller har ansökt till många jobb utan framgång, finns det några viktiga saker att tänka på för att göra din ansökan mer attraktiv och slagkraftig. 

Först och främst är det viktigt att veta var du kan hitta hjälp och inspiration när du skapar din ansökan. Ett bra ställe att börja är på LinkedIn, där du kan skapa en komplett profil som inkluderar din utbildning, praktikplatser och eventuella projekt du har varit involverad i. Från LinkedIn har du möjlighet att exportera dina erfarenheter till ett CV du sedan kan arbeta vidare med i Word. Vill du hellre börja arbeta direkt i Word finns där gott om mallar för hur du utformar en ansökan. Om du inte har tillgång till Word eller liknande program kan du besöka bibliotek eller stöd- och matchningscenter där du kan använda deras resurser, inklusive färdiga mallar. 

När det gäller CV:t finns det några vanliga brister som du bör undvika: 

  • Se till att ha en kort profil högst upp på sidan där du beskriver vem du är och vad du vill göra i din karriär framöver.  
  • Ordna sedan dina tidigare anställningar i kronologisk ordning med tydliga datum och förklara vilka arbetsuppgifter du har utfört i varje roll.  
  • Kom ihåg att inkludera dina kontaktuppgifter och eventuella extrafärdigheter som körkort, språkkunskaper osv. 

 

När det gäller det personliga brevet är det viktigt att skräddarsy det för varje tjänst du söker och att reflektera annonsen. Var tydlig med att besvara de frågor som arbetsgivaren ställer, till exempel om du har körkort eller om du är student. Förklara också varför du är motiverad att söka just den tjänsten och varför du är intresserad av både kundföretaget och det eventuella bemanningsföretaget du kommer representera. Skapa en personlig touch genom att dela något intressant eller unikt om dig själv som kan sticka ut (till exempel erfarenheter från utlandet eller ovanliga intressen), men se till att hålla brevet inom en halv till en sida. 

Här är några allmänna tips som kan hjälpa dig att skapa en framstående ansökan: 

  • Om du har ett ”hål” i ditt CV, förklara vad du har gjort under den tiden, som samhällsengagemang eller kurser, och vad du har lärt dig under den perioden.  
  • Spara dina dokument som PDF-filer när du skickar dem in för att bevara formateringen.  
  • Se till att ditt personliga brev och CV hänger samman och att du har en tydlig avsändaradress i e-postmeddelandet.  
  • Läs igenom dina ansökningsdokument noggrant, och om möjligt, låt någon annan läsa igenom dem också för att upptäcka eventuella fel eller förbättringsområden. 

 

För att sticka ut bland andra sökande bör du överväga att skapa en estetiskt tilltalande ansökan. Arbeta med fördel med färg och form. Lägg till en professionell bild om du känner att det passar dig, men se till att det är smakfullt och relevant för den specifika arbetsplatsen. Undvik att kopiera andras texter och formulera istället dina egna tankar och erfarenheter. Om du får hjälp med att skriva din ansökan, var transparent och nämn det i en fotnot för att visa ärlighet och integritet. 

Kom ihåg att en välformulerad och anpassad arbetsansökan kan vara nyckeln till att öppna dörrar för spännande karriärmöjligheter. Genom att tillämpa dessa tips och investera tid och omsorg i din ansökan kan du öka dina chanser att imponera på arbetsgivare och nå framgång. Lycka till från oss på Maxkompetens! 


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella...

Maxkompetens tipsar: Så skapar du bästa förutsättningar för företaget under sommarperioden!

Sommaren är inte bara en tid för att njuta av solen och semestern, det är också en tid när många företag behöver säkra upp sin personalstyrka med sommarvikarier. Att säkerställa en smidig övergång och inkludera extrapersonal i företagets verksamhet är avgörande för att skapa en effektiv sommarperiod. Desto tidigare du sätter igång, desto bättre! Oavsett...

10 Krav du Bör Ha på en Rekryteringspartner

När du väljer en rekryteringspartner är det avgörande att ha tydliga förväntningar för att säkerställa att ni får den bästa matchningen för era rekryteringsbehov. Här är 10 krav du bör ha på din rekryteringspartner: Öppenhet och Transparens: Kräv att din rekryteringspartner agerar med ärlighet och öppenhet genom hela processen. Tydlig Kommunikation: En pålitlig partner håller...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar