Referenser – Relevant i dagens rekryteringsprocess? 

pexels-olly-920382

Som en pålitlig rekryteringspartner förstår vi på Maxkompetens vikten av att hitta rätt person för rätt tjänst. Vi lägger stor vikt vid kandidatens personlighet och strävar efter att leverera en högklassig och pålitlig service, grundad i vårt värdegrundsbaserade arbetssätt. En viktig del av vår rekryteringsprocess är referenstagning, och i den här artikeln vill vi belysa varför det är en viktig aspekt att ta med i rekryteringen.  

Vad är referenstagning och varför är det viktigt? 

Referenstagning är en process där du kontaktar personer som arbetat nära kandidaten tidigare för att få feedback om dennes arbetsprestationer och personlighet. Detta görs vanligtvis mot slutet av rekryteringsprocessen och används för att bekräfta eller dementera den uppfattning vi som rekryterare och du som rekryterande företag har fått under tidigare delar av processen. Feedbacken erhålls genom att ställa referensen en mängd olika frågor om kandidaten, antingen via ett telefonsamtal eller e-post.  

Fördelar med referenstagning 

En av de främsta fördelarna med referenstagning är att det kan hjälpa till att verifiera fakta i kandidatens CV och jobbansökan. Det ger en möjlighet att bekräfta att kandidaten faktiskt har den erfarenhet och de kompetenser som den påstår sig ha.  

En annan fördel med referenstagning är att det kan göra dig uppmärksam på potentiella problem som kan uppstå med kandidaten. Referensen kan antyda negativa beteenden på arbetsplatsen, såsom frekvent frånvaro, lågt engagemang, negativ inställning eller förolämpande beteende.  

Att ställa rätt frågor

Referenstagningar är mycket värdefulla för rekryteringsprocessen, men det är viktigt att ställa rätt frågor för att få användbar feedback. Undvik att ställa för många ja- eller nej-frågor, då det inte tillför något värde och kan hindra referensernas förmåga att tala fritt och ge dig insikter om kandidatens verkliga förmåga.  

Maxkompetens erbjuder smartare bakgrundskontroller

Utöver referenstagning erbjuder vi på Maxkompetens också avancerade Bakgrundsanalyser. Dessa analyser är utformade för att spara företag från överraskningar och onödiga utgifter genom att ge en tydlig sammanfattning av kandidatens bakgrundsinformation. Med en avancerad algoritm identifieras avvikande mönster och data som kan vara av relevans för rekryteringsbeslutet.  

En algoritm för trygg rekrytering

Bakgrundsanalysen omfattar information från olika källor, inklusive strafföreläggande, bolagsengagemang, åtal, konkurser, brottmålsdomar, fordonskopplingar, civilrättsliga domar, ekonomi, fall i hyresnämnden och flyttmönster. Genom att använda den här avancerade algoritmen får du säkra, snabba och tydliga besked som möjliggör en effektiv, fördomsfri och trygg rekryteringsprocess.  

Att inkludera referenstagning och bakgrundsanalyser i rekryteringsprocessen är en viktig del av att hitta rätt kandidat för ditt företag. Genom att samarbeta med oss på Maxkompetens får du tillgång till vårt breda nätverk av kandidater och vår erfarenhet inom olika branscher. Vi stöttar dig genom hela rekryteringsprocessen och hjälper dig att hitta den perfekta matchningen för din företagskultur och behov. Med oss som rekryteringspartner kan du vara säker på att du får den kompetens och de egenskaper som behövs för att stärka ditt företag i dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad.  


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Tips till dig som är nyexaminerad och nu ska söka jobb!

Grattis, du har äntligen avslutat dina studier och nu står nästa utmaning runt hörnet! Att vara nyexaminerad och på väg ut i arbetslivet är en spännande tid fylld av möjligheter. Innan du ger dig ut och söker ditt första jobb, ta dig tid att fundera över vad som är viktigt för dig i en arbetsplats....

Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella...

Så skapar du en framgångsrik arbetsansökan: Tips och råd för att sticka ut och öka dina chanser att nå fram

Att skriva en imponerande arbetsansökan kan vara avgörande för att få ditt drömjobb. Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller har ansökt till många jobb utan framgång, finns det några viktiga saker att tänka på för att göra din ansökan mer attraktiv och slagkraftig. Först och främst är det viktigt att veta var du...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar