IT Rekrytering i Stockholm

Vi hjälper er med rekrytering av IT kompetens i Stockholm

Behöver ditt företag rekrytera eller hyra in IT kompetens i Stockholm?

Behöver ditt företag i Stockholm hjälp med IT rekrytering eller consulting? Maxkompetens har sedan 2003 hjälpt företag i Sverige att hitta den mest attraktiva IT kompetensen. Idag finns tusentals lediga jobb inom IT och det är extremt hård konkurrens om dagens IT kandidater oavsett om det är systemutvecklare, projektledare eller servicedesk.

Hur attraherar ditt företag IT kompetens som systemutvecklare eller mjukvarutestare? Lönenivåerna har ökat markant inom IT men vi ser också att det finns andra viktiga faktorer som är viktiga. Flexibilitet, ansvar, kollegor, ny teknik och work life balance är en viktig kombination. Företag erbjuder även olika typer av kompensationsersättning vid föräldraledighet. Maxkompetens har hjälpt hundratals företag inom IT att rekrytera och bemanna specialister inom IT, tex. systemutvecklare, servicedesk, mjukvarutestare och nätverkstekniker.

Kandidater inom IT söker inte aktivt jobb utan vi som rekryteringsföretag i Stockholm måste uppvakta dessa personer och sälja in rätt uppdrag för att det ska bli en lyckad IT rekrytering. Maxkompetens expertis inom IT och bygger på befintligt nätverk, gedigen search-metodik och kunskap om hur vi hittar och presenterar rätt jobberbjudanden till rätt typ av person. Om du är i behov av rekrytera kompetens inom IT är du välkommen att kontakta oss!

Träffsäkerhet med värdegrundsbaserad IT rekrytering i Stockholm

För att bli så träffsäkra som möjligt i vårt urval av kandidater arbetar Maxkompetens med värdegrundsbaserad IT rekrytering. Detta innebär att vi matchar kandidaternas personliga egenskaper och kompetens mot kundföretagets team och ledarskap. Vid uppstart av ett rekryteringsuppdrag skapar vi oss en helhetsbild kring ditt företaget, kultur, värderingar, motivation och behov, för en lyckad rekrytering. Ju bättre vi känner till er som företag och olika befattningar, desto bättre kandidater kan vi presentera till er IT avdelning.     

Vi hjälper er att rekrytera rätt Systemutvecklare i Stockholm

Maxkompetens rekryterar såväl erfarna som juniora IT-profiler och vi har bland annat tillsatt tjänster så som IT-chef, Systemutvecklare, .NET utvecklare, databasutvecklare, Webbutvecklare, Testledare, testare-QA, Arkitekter, systemförvaltare, projektledare, nätverksspecialist, tekniker m.m.

Vi har både anställda konsulter och träffar proaktivt kandidater som kan delta i hela utvecklingsprocessen: analys, design, programmering, test och dokumentation av ditt system. Vi hjälper dig hitta konsulter och kandidater med kompetens inom C/C++, .NET, C#, JavaScript, HTML, PHP, Java, Python, Angular, React.JS med mera. Söker du frontend-utvecklare, backend-utvecklare eller fullstack-utvecklare?

IT Rekryteringar som vi hjälper företag med:
Maxkompetens hjälper ditt företag med att rekrytera roller som; IT-chef, Systemutvecklare, .NET utvecklare, databasutvecklare, Webbutvecklare, Testledare, testare-QA, Arkitekter, App-utvecklare, systemförvaltare, projektledare, nätverksspecialist, 1st-Line support, 2nd-Line, NOC och support-tekniker.

Behöver ditt företag rekrytera nätverkstekniker i Stockholm?

Nätverkstekniker är nyckeln till företags infrastruktur. Det gör det extra viktigt att rekrytera rätt nätverkstekniker för att ert företag ska fungera, allt från uppkoppling, informationsdelning, kommunikation, datorer, telefoni och säkerhet.

De vanligaste kundförfrågningarna vi får kretsar mer eller mindre kring att drifta LAN, WLAN & brandväggar. Installation och felsökning hos kunder. Utveckla befintliga eller nya nätverksmiljöer. Kan ditt företag ge möjligheten för den anställde att ta nya certifikat ses detta attraktivt. Vi har kontor på fem orter i Sverige och har sedan 2003 gjort hundratals rekrytering av nätverkstekniker.

Behöver ditt företag rekrytera till servicedesk?

I första hand arbetar våra konsulter i en servicedesk eller helpdesk hos våra kundföretag. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att hantera tekniska it-supportfrågor inom organisationen, mot kunder, leverantörer i form av systemstöd eller produktstöd. First line support hanterar ärenden som mesta dels kan lösas direkt över telefon. Våra konsulter arbetar ute hos kundföretaget och supporterar via telefon, mail och fjärrstyrning från dator. Rollen som supporttekniker är ofta en vanlig väg in i IT-branschen och du behöver inte ha en civilingenjörsutbildning i bagaget. Det viktigaste är ett genuint intresse av teknik, service och människor. Den vanligaste karriärstrappan inom it-support är att du börjar arbeta med 1st linesupport, därefter hanterar du lite svårare ärenden inom 2nd linesupport och slutligen finns 3rd linesupport. Vi hjälper ert företag att rekrytera eller bemanna er servicedesk.

Det går även bra att hyra in Servicedesk

Maxkompetens erbjuder både bemanning och hyr-rekrytering inom servicedesk. Båda tjänsterna är en flexibel lösning där ni som kund kan avsluta eller förlänga uppdraget och den inhyrda konsulten utifrån vad som passar er verksamhet. Oavsett vilket benämning vi använder av bemanning, hyr rekrytering eller hyr-köp handlar det om flexibilitet och kommunikation mellan Maxkompetens som arbetsgivare, den anställde och ni som kundföretag. Företag som behöver tillfällig personal eller det finns en stor osäkerhet om ni kan anställa används bemanning mer frekvent för att täcka ett tidsbestämt behov vid tex. sjukdom, föräldravikariat eller arbetstoppar. Hyr-rekrytering eller hyr-köp finns ofta en större intention hos er som kundföretag att rekrytera servicedesk konsulten om allt känns bra, men det är absolut inget krav.

Behöver ditt företag rekrytera mjukvarutestare?

En QA-testare eller mjukvarutestare arbetar med någon form av problemlösning. Yrket handlar om att kravställa och utföra tester av system. En sådan process kan delas in i fem olika projektfaser. Första delen är att testa programvarukoden, därefter gör QA-testaren ett funktionstest för att analysera om koden, programmet eller mjukvaran fungerar på flera enheter. Tredje fasen visar hur olika system fungerar tillsammans, ett integrationstest. Näst sista fasen ska QA-testaren testa hela systemet, ett systemtest och om allt fungerar som det ska. Sista fasen är att godkänna projektet och att produktägare alternativt kund ska ge sitt medgivande till att systemet är komplett enligt avtal. Vi har erfarna rekryterare som är specialiserade på rekrytering av mjukvarutestare runt om i landet. Kontakta ditt närmsta kontor för att berätta mer.

Ni väljer om ni vill rekrytera eller hyra in IT kompetens

Maxkompetens i Stockholm är ett rekryteringsföretag som rekryterarat och bemannat inom IT sedan 2003 och vi startar alltid urvalet i våra rekryteringsprocesser genom att leta i vårt befintliga nätverk av personer med rätt IT kompetens. Vi planerar och avsätter den tid som krävs i varje rekryteringsuppdrag till vår search och headhutning-process för att säkerställa de bästa systemutvecklarna, servicedesk eller nätverkstekniker i urvalet. Rekryteringskonsulten är utbildad i hur vi på bästa sätt rekryterar de mest lämpade IT kandidaterna eller interimskonsulterna i kanaler så som LinkedIn, tidigare urval/nätverk och vår egen kandidatdatabas. Vi arbetar tätt med befintligt nätverk och ber alltid om tips på intressanta kandidater i deras nätverk. Vi arbetar också kontinuerligt med social-selling i syfte att varje rekryterare marknadsför Maxkompetens, utannonserade tjänster och synliggör sig för sitt nätverk för bästa resultat i en rekryteringsprocess av t.ex. tekniker.

Headhunting inom IT rekrytering

Som ett komplement till kandidatinflöde via annonser använder Maxkompetens av en gedigen searchmetodik. Samtliga konsultchefer och rekryteringskonsulter är utbildade i hur vi på bästa sätt finner de mest lämpade kandidaterna för IT rekrytering. Oavsett om ni ska rekrytera eller hyra in juniora systemutvecklare, servicedesk eller servicetekniker använder vi search. Det innebär att vi aktivt tar en uppsökande kontakt med kandidaten. Vi kontaktar utvalda personer inom IT via email, chatt och telefon för att i första hand lyssna hur deras nuvarande arbetssituation ser ut. Vad de i framtiden vill göra och slutligen presentera aktuellt uppdrag om det finns intresse och potential att fortsätta dialogen. Vi kan, om kunden är intresserad av det, konsultera med kund vilken typ av personer vi varit i kontakt med, inom vilka branscher, företag de arbetar och vilken feedback vi får om tjänsten och IT företaget. På så vis kan vi konsultera dig som kund löpande om det är något i tjänsten som vi bör förändra, lägga till eller anpassa för bästa resultat.

IT rekrytering mäter vi i nyckeltal

I vår executiva search-process samlar Maxkompetens i Stockholm in information om nyckelkompetenser (sökord/keywords), företagsnamn, konkurrenter, tips på kandidater etc. Vi söker information från tidigare rekryteringar som systemutvecklare, servicedesk eller mjukvarutestare inom liknande jobbannonser, information på ert företags hemsida, företag i samma bransch i syfte att hitta relevanta sökord och uspar till dig som kund. Vi utgår från förstahandskontakter på Linkedin, tips från deras nätverk när vi rekryterare systemutvecklare, servicedesk och first line support. Vilka tidigare rekryteringsprocesser, befintliga och tidigare konsulter och IT-kandidater vi har. Därefter gör vi ett bredare sök-urval på Linkedin med olika sökkriterier, tex. Titlar, Geografi, keywords, företag, systemspråk, språk. Vi kontaktar systemutvecklarna genom att skicka meddelande och kontaktförfrågan med införsäljningstext och varför vi vill få vidare kontakt per telefon. Vi gör en utförlig personlig presentation, Införsäljning av kundföretag och aktuell roll, skapar en förståelse för systemutvecklarnas behov, kompetenser och intresse för rollen. Förtydliga och besvara frågor kring rollen (T.ex. lön, ansvar, osv.). Om kandidaten är intresserad och lämplig för rollen bokar vi in en djupintervju och följer vår fortsatta rekryteringsprocess enligt överenskommelse med kund.

Maxkompetens – Vi är ett rekryteringsföretag i Stockholm som är specialister inom IT rekrytering

Maxkompetens har idag en egen kandidatdatabas som består av cirka 55 000 kandidater. En stor del av dessa har vi redan kontakt med och kan därmed snabbt växla upp rekryteringsprocessen och presentera relevanta kandidater för dig som söker ett rekryteringsföretag inom IT och Teknik. Genom att få ökad kontroll över personer som tidigare varit i kontakt med Maxkompetens kan vi automatcha hela kandidatbasen mot aktuellt uppdrag och rekryteraren får förslag på passande kandidater genom ett knapptryck.  Vi arbetar även med underleverantörer av kandidatdatabaser där vi vid behov ytterligare kan utöka vår sökning efter relevanta IT-kandidater. Maxkomptens rekryterare arbetar uteslutande med LinkedIn som yrkesnätverk och här genomför vi dagligen search.  Vi arbetar intensivt för att sprida information om IT roller och locka ytterligare IT-kandidater som inte är aktivt arbetssökande. Utöver befintliga systemutvecklare eller ingenjörer i vårt nätverk arbetar vi ständigt med att proaktivt träffa och prata med intressanta kandidater i långsiktigt och strategiskt syfte som vi tror kan komma att passa våra kunders önskemål i en rekrytering.

Kundvärde vid rekrytering

För att leverera det bästa kundvärdet har Maxkompetens en tydlig kundstrategi och arbetar enbart med kunder och branscher där vi vet att vi kan genomföra en kvalitativ leverans. Vid rekrytering av IT-kompetens och ingenjörer går vi alltid in i ett rekryteringsuppdrag med ambitionen att vi kan hitta er nästa systemutvecklare eller IT-support. Vi värnar om vårt eget varumärke och av den anledningen tar vi inte på oss rekryteringar vi ej klarar av.

Som rekryteringsföretag i Stockholm kan Maxkompetens erbjuda hög kvalitet i vår leverans, konsultchefer och rekryterare med ordningssinne, motiverade konsulter, lyhördhet och respekt för er verksamhet och utmaningar när ni ska rekrytera inom IT. Vi upplever att vi är flexibla, lätta att nå och enkla att samarbeta med och vi ser gärna att vi utmanar varandra genom att ifrågasätta ”gamla sanningar” för att hitta nya lösningar i en rekrytering av tex. First-line, service desk, systemutvecklare eller second-line suppport. Till exempel välkomnar vi våra kunders initiativ till kompetensutveckling då det är kunden som arbetsleder och ofta ser utvecklingsmöjligheter för våra konsulter och kandidater. När denna dialog fungerar väl mellan oss och kund finns stora möjligheter för våra IT konsulter inom servicedesk att lära sig nya arbetsuppgifter i nya miljöer och utveckla kunskaper inom sitt yrkesområde. Med detta arbetssätt kan våra konsulter och kundansvariga uppmärksamma avvikelser och komma med förslag till er som kan leda till förbättringar i er verksamhet.

Vi både bamannar och rekryterar inom IT i Stockholm

Maxkompetens rekryterar IT kompetens och finns på fem orter runt om i landet (Stockholm, Växjö, Borås, Halmstad och Kristianstad) och samtliga orter levererar servicedesk, IT-support, supporttekniker, systemutvecklare, mjukvarutestare och projektledare. För att fortsätta vara konkurrenskraftiga och framgångsrika inom området IT rekrytering eller bemanning arbetar vi löpande med intern kompetensutveckling av våra konsultchefer och rekryterare inom IT.

Maxkompetens har flera rekryterare med lång erfarenhet av rekrytering inom IT och systemutveckling. Vi är spjutspetsar inom området och vi driver den interna utbildningen inom headhunting, employer branding gentemot kund och talent management mot specialist – och managementroller inom IT. Genom att tillhandahålla kompetensutveckling via våra egna medarbetare borgar vi för en hög kompetens inom IT och att vi ständigt utvecklas i och med att våra kunders behov av kompetens ändras över tid. Därmed kan våra konsultchefer och rekryterare inom IT löpande tillhandahålla den senaste kunskapen och på ett effektivt sätt tillskansa sig information från kollegor som är specialister inom området för framtida lyckade rekryteringar.

Hur säkerställer vi rätt kompetens vid IT rekrytering?

Det finns alltid en utmaning att säkerställa systemutvecklare eller servicedesk kompetens. Majoriteten av rekryteringarna eller bemanningsuppdragen Maxkompetens tillsätter till IT-företag brukar rekryterande chef själva testa kandidaterna genom olika typer av arbetsprov i hur kandidaten skriver kod eller löser en viss typ av uppgift. Däremot lägger vi stor vikt i en rekrytering hur vi samlar in, utför och redovisar kandidatens tidigare arbetslivserfarenhet som motsvarar era krav på kompetens inom systemutveckling, servicetekniker eller servicedesk. Vi tar kontakt med minst två av kandidatens nämnda referenspersoner varav minst en bör ha varit kandidatens senaste chef. Vi lägger stor vikt vid att säkerställa att relevanta referenser inlämnas, bedömer vi inte att så är fallet fortsätter vi dialogen med kandidaten för att lämna in de referenser som är mest relevanta utifrån möjlighet. Referenssamtalen genomförs efter förberedelse, med en anpassad och strukturerad referensmall där vi hela tiden är uppmärksamma på att fånga nyanser och eventuella källor till frågetecken som kan finnas vid en IT rekrytering eller bemanning.

Hur attraherar och rekryterar vi IT kompetens i Stockholm?

Vi är väldigt mån om att få en långsiktig relation med alla människor som är i kontakt med Maxkompetens som är intresserad av IT rekrytering. Vi är ett rekryteringsföretag som enligt vår bemanning och rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid att skapa en god första kontakt och processen från anställning till uppföljning. Vi genomför uppföljningar med våra konsulter inom servicedesk, systemutveckling och rekryterade kandidater för att säkerställa högsta kvalitet, samt att vi genomför personlighetstester med nya kandidater. Detta är något som stärker vårt varumärke och sprider sig mun till mun bland våra kandidater och beställare inom IT. Vi visar stor uppskattning till våra kandidater, ett exempel är att vi skickar blommor till kundföretagen aviserat till den nyanställde på första arbetsdagen. När det kommer till våra anställda konsulter inom IT genomför vi afterwork och olika aktiviteter vilket stärker både vår relation och varumärke. Vi utser månadens konsult och förstärker goda arbetsinsatser.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar