Hyra personal

Flexibel bemanning efter ert behov

Hyra in personal vid behov

Maxkompetens är ett bemanningsföretag som har lång erfarenhet av bemanning och konsultlösningar sedan 2003. Vi märker av att många företag har ett ökat behov av flexibla bemanningslösningar och väljer att hyra in personal via Maxkompetens i stället för att rekrytera. Anledningen till det ökade behovet är utmaningar att prognostisera, råvarubrist och svårare att planera sin interna bemanning på grund av varierad produktion. Vi har nästan 300st konsulter ute på uppdrag runt om i landet.  Vi har kontor på fem orter i landet, Stockholm, Borås, Stockholm, Halmstad och Kristianstad som kan hjälpa dig till ditt nästa jobb.

Vilken kompetens behöver ni hyra in?

Maxkompetens har lång erfarenhet av bemanning och vi hjälper företag att hyra in personal till både stora som mindre företag samt inom olika branscher. Vi hjälpar företag med bemanning, bemanningspooler och hyr-rekrytering till framförallt dessa kompetensområden, IT RekryteringIT & TeknikFörsäljning & MarknadEkonomiHRIndustri & LogistikKundtjänstBygg & Fastighet.

 

Hyra in personal med kort varsel

Det ska vara enkelt och prisvärt att hyra in personal när du behöver. Maxkompetens har lång erfarenhet av de svårigheter företag idag ställs inför och de krav som ni har. Låt vår mångåriga erfarenhet som bemanningsföretag inom bemanning och outsourcing vara till er hjälp när ert bemanningsbehov uppstår. Vi är vana att på kort tid hyra ut kvalitetssäkrade konsulter. Du som kund kommer ha kontinuerlig kontakt med våra konsultchefer som gör sitt bästa för att leverera över dina förväntningar – oavsett behov.

 

Vad ska ert företag tänka på när ni hyr in personal?

En av det viktigaste sakerna ni ska fråga efter hos ett bemanningsföretag eller konsultbolag är om de har kollektivavtal och är anslutna till Almega, bemanningsföretagens branschförbund. Kollektivavtal är ett avtal mellan arbetsgivaren och ditt fackförbund. Via Maxkompetens är all inhyrd personal försäkrade och vi följer rätt kollektivavtal, tillexempel Unionen, Akademikerförbunden och samtliga LO-förbund.

 

Hyra in personal via bemanningsföretag

Vid tillfälliga eller permanenta bemanningslösningar är det avgörande att få rätt kompetens när ert företag behöver hyra in personal. Vi tillsätter lediga jobb dagligen och det är av största vikt att konsultchefen hos bemanningsföretaget Maxkompetens förstår er som kund, ger optimal service och är lätt att samarbeta med. Därför arbetar vi med värdegrundsbaserad bemanning och lägger stor vikt vid er företagskultur och matchningen mellan er, kandidaten och teamet.

 

När ska du hyra in personal till ert företag?

Maxkompetens har 300st konsulter runt om i landet och vi hjälper kunder med tillfälliga eller mer långsiktiga vakanser med bemanning och konsultlösningar av personal vid t.ex. arbetstoppar, organisationsförändringar, säsongsvariationer, lediga jobb eller vid föräldraledighet. Vi tar hela arbetsgivaransvaret och arbetar tätt med uppföljning. Vi är ett auktoriserade bemanningsföretag, ABPU-10 och har alla kollektivavtal som behövs och vi vill att både ni och konsulterna ska vara nöjda. Fördelen med att hyra in personal är att ni som kundföretag kan hyra in personen så länge ni behöver och det finns stor flexibilitet i samarbetet.  Många av våra kunder brukar även rekrytera över personen till ert företag enligt överenskommelse.

 

Hur fungerar inhyrning av personal?

Tillsammans med er planerar vi bemanningsprocessen och fastställer en gemensam tidsplan och leveransplan. Det är viktigt för oss som bemanningsföretag att vi redan i ett tidigt skede är överens om när vi ska utföra vad i processen och hur vi ska kommunicera. Vi vill inte bara tillsätta ett ledigt jobb, utan ni som kund ska få ett mervärde av att samarbete med oss som bemanningsföretag. Vi är lyhörda inför era önskemål och upprättar bemanningsuppdraget tillsammans. Vi vet hur viktigt det är med rätt person på rätt plats och med vår långa erfarenhet av inhyrning av personal kan vi säkerställa detta i rätt tid.

Eftersom Maxkompetens har personalansvar och arbetsgivaransvar över den inhyrda konsulten lägger vi stor vikt vid att arbeta långsiktigt med vår personal utifrån uppföljning och arbetsmiljö. Vi är väldigt måna om våra anställda och deras utveckling vilket gör att vi har en tät dialog mellan Maxkompetens, den anställde och er som företag för att nå bästa resultat.

 

Nätverk kompetens vid inhyrning av personal?

Maxkompetens är vana att på kort tid hjälpa våra kunder med inhyrning av personal. Ofta uppstår behovet med kort varsel och majoriteten av våra bemanningsuppdrag tillsätts relativt snabbt. Vi börjar alltid med att leta i vårt nätverk i kombination med annonsering i utvalda kanaler som passar er målgrupp. Vi uppskattar planering och har vi tid på oss arbetar Maxkompetens efter en tolvstegsprocess som genomsyras av hela bemanningsföretaget oavsett ort och konsultchef; Kravprofil, intern planering, annonsering lediga jobb, nätverk, search, CV-urval, telefonintervju, personlig intervju, presentation till kund, intervju hos kund, referenstagning, anställning, uppföljning med kund och den anställde. För varje del av bemanningsprocessen finns ytterligare riktlinjer och rutiner hur vi ska arbeta med kvalitet. Vi lägger stor vikt vid att vara personliga, skapa förtroende och visa professionalism i alla delar av bemanningsprocessen, det är vår uppgift som bemanningsföretag.

 

Hyr-rekrytering ett alternativ om du vill hyra in personal?

Kärt barn har många namn och bland bemanningsföretag används dessa benämningar i alla möjliga uttryck. Hyr-rekrytering, riskfri rekrytering eller hyr först och rekrytera sen är precis vad det låter som. Ni hyr in personal via Maxkompetens enligt överenskommelse och ni har möjlighet att rekrytera över personen efter periodens slut. Det är ett ypperligt tillfälle för dig som arbetsgivare att testa personens kvalifikationer i praktiken. Du får möjlighet att prova dina framtida anställda helt riskfritt. Om personen har överträffat era förväntningar har ni möjlighet att rekrytera över personen tidigare, det kallar vi hyr-köp.

 

Var i Sverige kan ni hyra in personal?

Maxkompetens har idag en egen kandidatdatabas som består av tusentals kandidater. Genom att få ökad kontroll över personer som söker nytt jobb och som tidigare varit i kontakt med Maxkompetens kan vi matcha hela kandidatbasen mot alla lediga jobb. Konsultchefen har ett brett kontaktnät med personer som är öppna för att byta jobb och kan därmed kan vi snabbt växla upp bemanningsprocessen och presentera konsulter för dig som vill hyra in personal på orter som Stockholm, Borås, Växjö, Halmstad och Kristianstad.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar