Hur når man olika målgrupper bäst när man ska hitta nya medarbetare

pexels-andrea-piacquadio-3761509

Att hitta rätt medarbetare kan vara en utmaning. Det kräver inte bara en tydlig rollbeskrivning utan också en målgruppsanalys och en förståelse för kandidatens resa – som kan gå från ett passivt intresse till en önskan att vara ambassadör för just ditt företag.

Hos Maxkompetens strävar vi alltid efter att nå och locka de bästa talangerna till våra kunder genom att anpassa vår kommunikation på olika sätt. 

Först och främst handlar det om att förstå var i kandidatresan din målgrupp befinner sig. En del personer är passiva eller ovilliga kandidater, vilket betyder att de inte aktivt söker jobb men ändå kan bli intresserade av ditt budskap. Andra kan vara aktivt sökande eller överväga att byta jobb, medan vissa redan är medarbetare som du vill omvandla till ambassadörer för ditt varumärke. 

Såhär når du passiva/ovetande kandidater: 

När du vill väcka intresse hos personer som inte aktivt söker jobb är det viktigt att fokusera på att bygga ditt arbetsgivarvarumärke och skapa nyfikenhet kring ditt företag. Dela med dig av intressanta projekt och spännande utmaningar som dina medarbetare får arbeta med. Använd sociala medier, som en Instagram-kanal, för att ge insyn bakom kulisserna och visa upp arbetsplatsens kultur och värderingar. Ett tydligt Employer Value Proposition (EVP) kan också locka dessa kandidater genom att kommunicera varför de bör välja just er som arbetsgivare. 

Såhär når du aktivt sökande kandidater: 

För de som aktivt söker jobb är det viktigt att erbjuda tydliga och attraktiva rollbeskrivningar i era platsannonser. Kandidaterna vill veta vad de kan förvänta sig av er som arbetsgivare och vad som utmärker just er som företag. Inkludera en stark ”Call To Action” som uppmanar dem att ansöka. Dessutom bör du se till att ansökningsprocessen är smidig och enkel, även från mobila enheter, för att inte förlora intresserade kandidater på grund av krångliga ansökningsformulär. 

Såhär kan du anpassa din kommunikation för olika generationer: 

Det är också viktigt att förstå att olika generationer föredrar olika kommunikationsvägar. Äldre generationer kanske föredrar att hitta information via traditionella jobbannonser, rekryteringsmässor eller personliga rekommendationer. Yngre generationer, å andra sidan, kan vara mer benägna att använda digitala plattformar och sociala medier för att hitta jobbmöjligheter. För att nå bäst resultat bör du anpassa din kommunikation och annonsering till de olika målgruppernas preferenser och vanor. 

Att nå olika målgrupper på rätt sätt kräver tid, engagemang och förståelse. Hos Maxkompetens arbetar vi ständigt med att förstå våra kunders unika behov och önskemål för att kunna leverera de bästa talangerna till deras organisationer. Vi vet att varje kandidatresas unika skede kräver anpassade insatser för att locka, engagera och behålla de mest kompetenta och passande medarbetarna i det långa loppet. 


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Vägledning och tydlighet: Hur väl vet dina medarbetare vad som förväntas av dem?

Som ledare är det viktigt att vara självkritisk när det gäller att kommunicera förväntningar till dina medarbetare, både på kort och lång sikt. Att regelbundet lyfta frågan och vara tydlig med vad som förväntas kan göra en betydande skillnad i företagets framgång.  Varför är det så viktigt att tydligt kommunicera förväntningar? Jo, mänsklig psykologi präglas...

Framgångsrika onboardingprogram: Hur man säkerställer en smidig integration av nya medarbetare

En smidig och välplanerad integration av nya medarbetare är avgörande för att skapa en positiv arbetsmiljö och säkerställa att de känner sig välkomna och produktiva från dag ett. Ett framgångsrikt onboardingprogram kan bidra till att minska stress och osäkerhet hos nya medarbetare samtidigt som det främjar deras engagemang och snabba integration i företagskulturen. På Maxkompetens...

Effektiva rekryteringsstrategier för att attrahera och behålla talanger

För att bygga en framgångsrik och konkurrenskraftig organisation är det viktigt att attrahera och behålla de bästa talangerna på marknaden. På Maxkompetens vet vi att rekrytering handlar om mer än att bara hitta kompetenta kandidater – det handlar om att skapa en matchning mellan företagskultur, värderingar och individens drivkrafter. Vi är dedikerade till att använda...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar