First Line Support - Bemanning

Vi hjälper er med bemanning av att rekrytera first line support

Behöver ert företag hyra eller rekrytera first line support?

Maxkompetens har lång erfarenhet av bemanning och bemanningslösningar. Flera av våra kundföretag har sett ett växande behov av att bemanna sin IT-avdelning eller servicedesk med 1st linesupport eller supporttekniker och ser fördelen med att hyra in personal. Det ska vara enkelt och prisvärt att hyra in kompetent personal när du behöver. Vi har lång erfarenhet av de svårigheter företag idag ställs inför och de krav som ni har. Låt vår mångåriga erfarenhet inom bemanning och outsourcing vara till er hjälp när ert bemanningsbehov uppstår inom supporttekniker. Våra konsultchefer och konsulter gör sitt bästa för att leverera över dina förväntningar, oavsett behov.

Välja rätt bemanningsföretag?

Vid tillfälliga eller permanenta bemanningslösningar inom IT-support är det avgörande att få rätt kompetens vid varje tillfälle. Det är av största vikt att konsultchefen hos bemanningsföretaget förstår kunden, ger optimal service och är lätt att samarbeta med. Vad är då viktigt för att kunna bemanna rätt? Bemanningsuppdraget ska levereras med rätt konsult av en kompetent konsultchef som förstår dina och företagets bemanningsbehov. Kvalitet, flexibilitet och korta ledtider är vad Maxkompetens kunder uppskattar och värdesätter när vi hjälper till med bemanning av supporttekniker.

Vad gör en 1st linesupport/supportekniker?

I första hand arbetar våra konsulter i en servicedesk eller helpdesk hos våra kundföretag. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att hantera tekniska it-supportfrågor inom organisationen, mot kunder, leverantörer i form av systemstöd eller produktstöd. First linesupport hanterar ärenden som mesta dels kan lösas direkt över telefon. Våra konsulter arbetar ute hos kundföretaget och supporterar via telefon, mail och fjärrstyrning från dator. Rollen som supporttekniker är ofta en vanlig väg in i IT-branschen och du behöver inte ha en civilingenjörsutbildning i bagaget. Det viktigaste är ett genuint intresse av teknik, service och människor. Den vanligaste karriärstrappan inom it-support är att du börjar arbeta med 1st linesupport, därefter hanterar du lite svårare ärenden inom 2nd linesupport och slutligen finns 3rd linesupport.

När passar bemanning ditt företag?

Maxkompetens har fyra hundra konsulter runt om i landet och vi hjälper kunder med tillfälliga eller mer långsiktiga vakanser med bemanning och konsultlösningar av personal vid t.ex. arbetstoppar, organisationsförändringar, säsongsvariationer eller vid föräldraledighet. Vi tar hela arbetsgivaransvaret och arbetar tätt med uppföljning. Vi är auktoriserade via bemanningsföretagen, ABPU-10  och har alla kollektivavtal som behövs och vi vill att både ni och våra supporttekniker ska vara nöjda. Fördelen med bemanning är att ni som kundföretag kan hyra in konsulten så länge ni behöver och det finns stor flexibilitet i samarbetet.  Många av våra kunder brukar även rekrytera över personen till ert företag enligt överenskommelse, detta kallas även hyr-rekrytering.

Vad är skillnaden mellan bemanning och hyr-rekrytering?

Båda tjänsterna är en flexibel lösning där ni som kund kan avsluta eller förlänga uppdraget utifrån vad som passar er verksamhet. Oavsett vilket benämning vi använder av bemanning, hyrrekrytering eller hyr-köp handlar det om flexibilitet och kommunikation mellan Maxkompetens som arbetsgivare, den anställde och ni som kundföretag. Företag som behöver tillfällig personal eller det finns en stor osäkerhet om ni kan anställa används bemanning mer frekvent för att täcka ett tidsbestämt behov vid tex. sjukdom, föräldravikariat eller arbetstoppar. Hyr-rekrytering eller hyr-köp finns ofta en större intention hos er som kundföretag att rekrytera över personen om allt känns bra, men det är absolut inget krav.

Hur fungerar bemanning av first linesupport?

Tillsammans med er planerar vi bemanningsprocessen och fastställer en gemensam tidsplan och leveransplan. Det är viktigt för oss att vi redan i detta tidiga skede är överens om när vi ska utföra vad i processen och hur vi ska kommunicera. Vi är lyhörda inför era önskemål och upprättar bemanningsuppdraget tillsammans. Vi vet hur viktigt det är med rätt person på rätt plats och med vår långa erfarenhet av bemanning i Halmstad kan vi säkerställa detta i rätt tid.

Eftersom Maxkompetens har personalansvar och arbetsgivaransvar över konsulten lägger vi stor vikt vid att arbeta långsiktigt med våra konsulter utifrån uppföljning och arbetsmiljö. Vi är väldigt måna om våra anställda och deras utveckling vilket gör att vi har en tät dialog mellan Maxkompetens, den anställde och er som företag för att nå bästa resultat.

Bemanningsprocess steg för steg?

Vi är vana att på kort tid hjälpa våra IT-kunder med bemanning av supporttekniker. Ofta uppstår behovet med kort varsel och majoriteten av våra bemanningsuppdrag tillsätts relativt snabbt. Vi börjar alltid med att leta i vårt nätverk av kompetenta kandidater inom it-support och om vi kan hjälpa ert företag med befintliga first linekonsulter. Vi uppskattar planering och har vi tid på oss arbetar Maxkompetens efter en tolvstegsprocess som genomsyras av hela bolaget oavsett ort och konsultchef; Kravprofil, intern planering, annonsering/nätverk, search, CV-urval, telefonintervju, personlig intervju, presentation till kund, intervju hos kund, referenstagning, anställning, uppföljning med kund och den anställde. För varje del av bemanningsprocessen finns ytterligare riktlinjer och rutiner hur vi ska arbeta med kvalitet. Vi lägger stor vikt vid att vara personliga, skapa förtroende och visa professionalism i alla delar av bemanningsprocessen.

Maxkompetens

Maxkompetens grundades 2003 och har under 2000-talet vuxit till en av de större bemanning och rekryteringsföretagen i Sverige. Idag tillsätter vi över 1200 tjänster i Sverige. Vår drivkraft ligger i att hjälpa företag och kandidater till det bättre.

Våra kunder

Vill du bli en av oss?

Vi är alltid intresserade av personer med stort intresse för människor, affärsmannaskap och hög grad av social kompetens. Din ambition och vinnarinstinkt bestämmer hur långt du vill gå inom företaget och självklart hjälper vi dig på vägen. ‍
Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar

Välj stad

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar