10 Krav du Bör Ha på en Rekryteringspartner

26101 (33)

När du väljer en rekryteringspartner är det avgörande att ha tydliga förväntningar för att säkerställa att ni får den bästa matchningen för era rekryteringsbehov.

Här är 10 krav du bör ha på din rekryteringspartner:

 1. Öppenhet och Transparens: Kräv att din rekryteringspartner agerar med ärlighet och öppenhet genom hela processen.
 2. Tydlig Kommunikation: En pålitlig partner håller dig informerad och uppdaterad genom varje steg i rekryteringsprocessen.
 3. Flexibilitet: Se till att din rekryteringspartner anpassar sig efter era unika behov och arbetssätt.
 4. Djup Förståelse: En seriös rekryteringsbyrå spenderar tid på att lära känna ert företag och förstå er gruppdynamik, företagskultur och värderingar.
 5. Utmanar Tankesättet: En proaktiv partner vågar utmana era förväntningar och presentera alternativa profiler som kan berika er arbetsstyrka.
 6. Egen Utvärdering: Se till att din rekryteringspartner genomför noggranna intervjuer och bedömningar innan de presenterar kandidater för er.
 7. Kvalitativt Urval: Kräv att din partner inte förlitar sig på ”one size fits all”-metoden utan anpassar urvalet efter era specifika krav.
 8. Kandidatnätverk: En pålitlig partner har ett stort och välförsett nätverk av kvalificerade kandidater.
 9. Referenskontroller: Försäkra er om att er rekryteringspartner genomför noggranna referenskontroller för att verifiera kandidaternas bakgrund.
 10. Uppföljning och Support: Se till att er partner fortsätter att stödja er även efter rekryteringsprocessen är avslutad och säkerställer en smidig integration av den nya medarbetaren.

 

Det finns många rekryteringsföretag att arbeta tillsammans med, och det kan vara viktigt att som rekryterande företag träffa ett par bolag för att bilda sig en egen uppfattning om vem som passar bäst. På Maxkompetens värdesätter vi er och ert företags välmående genom hela rekryteringsprocessen. Vi värdesätter tydlighet och transparens och med oss som rekryteringspartner får ni en unik kontaktperson som gemensamt med er gör en plan för hur ni föredrar att kommunicera. Det är viktigt för oss att ni aldrig är frågande till vad som sker i er process.

Efter många år i branschen har vi hört både framgångs- och skräckhistorier på samarbeten med rekryteringsbyråer. Det finns ett par fallgropar att undvika:

 • Rekryteringsbolag som bara skickar bara CV:n utan att faktiskt intervjua och göra egna bedömningar innan man presenterar kandidater.
 • Företag som brister i kommunikation och uppföljning, vilket skapar osäkerhet och frustration hos er som kund.
 • En rekryteringspartner som inte lever upp till sina löften, vilket underminerar förtroendet.

 

Som kund hos oss på Maxkompetens lovar vi att alltid sätta er i fokus och se till att ni får den bästa lösningen för era behov och utmaningar. Vi hoppas att vi får möjlighet att hjälpa just er mer era behov!


 

Maxkompetens är din pålitliga HR-partner för skräddarsydda rekryterings- och bemanningslösningar. Med en stark närvaro på fem orter i Sverige – Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad och Borås/Göteborg – är vi engagerade i att matcha talanger med rätt arbetsplatser. Sedan vi grundades år 2003 har vårt arbete genomsyrats av vår värdegrundsbaserade rekryteringsmetod, där personlighet och företagskultur är i fokus.

Vi är här för att stödja både företag och arbetssökande genom hela processen, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål. Besök våra sidor för rekrytering, bemanning och hr-stöd för att lära dig mer om vårt tjänsteutbud eller följ länken till vår sida för lediga jobb för att hitta din nästa drömtjänst. Du är också varmt välkommen att kontakta oss  – tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten och bygger en starkare framtid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Dessa artiklar kanske också intresserar dig...

Tips till dig som är nyexaminerad och nu ska söka jobb!

Grattis, du har äntligen avslutat dina studier och nu står nästa utmaning runt hörnet! Att vara nyexaminerad och på väg ut i arbetslivet är en spännande tid fylld av möjligheter. Innan du ger dig ut och söker ditt första jobb, ta dig tid att fundera över vad som är viktigt för dig i en arbetsplats....

Referenser - Relevant i dagens rekryteringsprocess? 

Som en pålitlig rekryteringspartner förstår vi på Maxkompetens vikten av att hitta rätt person för rätt tjänst. Vi lägger stor vikt vid kandidatens personlighet och strävar efter att leverera en högklassig och pålitlig service, grundad i vårt värdegrundsbaserade arbetssätt. En viktig del av vår rekryteringsprocess är referenstagning, och i den här artikeln vill vi belysa...

Positionera dig som en arbetsgivare i framkant: Vad är din unika WOW-faktor?

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt för företag att positionera sig och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö som lockar och behåller talanger. Det är här Employer Value Proposition (EVP) kommer in i bilden. EVP handlar om företagets värdeerbjudande till sina anställda och är en del av employer branding, där man marknadsför sitt företag till potentiella...

Maxkompetens grundades 2003 och vi är rikstäckande med sex kontor i Sverige. Varje år rekryterar vi 1200st jobb och vi har 400st konsulter på uppdrag varje dag.

Intresserad av våra tjänster?

Växer ert företag eller behöver ni konsulter? Vi hör av oss inom 24 timmar